Uluslararası Antalya Gitar Festivali - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Antalya Gitar Festivali

4. Uluslararası Antalya Gitar Festivali, 10-12 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

30.11.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4. Uluslararası Antalya Gitar Festivali, 10-12 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

ODTÜ Mezunlar Derneği Antalya Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Muratpaşa Belediyesi ile düzenledikleri festivalin belediye kültür salonunda gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 4. Uluslararası Antalya Gitar Festivali kapsamında Türkiye ve dünyanın seçkin klasik gitar sanatçılarını ağırlayacaklarını belirtti.

Festivalin 10 Aralık'taki açılış konserini Ahmet Kanneci'nin vereceğini aktaran Uysal, şunları kaydetti:

"Kanneci'ye Özcan Dal ve Türk Halk Müziği sanatçısı İlke Türkdoğan bağlamasıyla eşlik edecek. 11 Aralık'taki konserin sanatçısı ise Soner Egesel. 12 Aralık'ta iki konsere ev sahipliği yapacağız. İlk konser, Alper Kargı ve U-Kord tarafından verilecek. Festivalin kapanış konserinde ise dünyaca ünlü gitar ustasını Victor Monge, nam-ı diğer Serranito'yu dinleyeceğiz."

ODTÜ Mezunlar Derneği Antalya Şube Başkanı Yıldırım Şimşek de festival kapsamında gitar eğitimini destekleyecek etkinlikler yapılacağını söyledi.

Festival sanatçılarından Egesel ve Dal'ın katılımıyla "masterclass" çalışmaları yapılacağını anlatan Şimşek, ayrıca Mustafa Erhan'ın konuşmacı olacağı "Türkiye'de Gitar" başlıklı bir konferansın gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Antalya Gitar Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement