Türkiye Tecrübelerini Kazakistan'a Aktarıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Tecrübelerini Kazakistan'a Aktarıyor

Türkiye Tecrübelerini Kazakistan\'a Aktarıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 2012 yılından bu yana Kazakistan’a yönelik mesleki ve teknik eğitimde eğiticilerin eğitimi programı devam ediyor.

24.04.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 2012 yılından bu yana Kazakistan'a yönelik mesleki ve teknik eğitimde eğiticilerin eğitimi programı devam ediyor.

TİKA ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 2012 yılından bu yana Kazakistan'a yönelik düzenlenen mesleki ve teknik eğitimde eğiticilerin eğitimi programı devam ediyor. Geçtiğimiz üç yıl boyunca toplam 242 Kazak öğretmen ve yöneticinin katıldığı çalışma Kazakistan tarafında da büyük memnuniyet uyandırmış ve devamı konusunda isteklerini dile getirmişlerdi. Bu çerçevede 2015 yılında da uygulanan programa Kazakistan'dan altı ayrı branştan (motorlu araçlar, tarım, gıda, tekstil teknolojileri ile büro yönetimi ve ilkokul öğretmenliği) 66 öğretmen ve 2 yönetici olmak üzere toplam 68 kişi katıldı. İstanbul'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 5 meslek lisesinde uygulanan program, 6-17 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Üç yıldır gerçekleştirilen programdan kazanılan tecrübelerin Kazakistan'da nasıl uygulandığını incelemek amacıyla 2014 Eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 10 öğretmen ve idareci de, Astana ve Almatı'ya çalışma ziyaretlerinde bulunmuşlardı. Türkiye'deki programlara katılan okulların incelendiği ziyaret neticesinde üç yıldır ülkemizde verilen eğitimde gösterilen uygulamaların çok büyük oranda hayata geçirildiği gözlemlenmişti. İnceleme gezisine katılan idareci ve öğretmenler Kazakistan tarafının söz konusu programa gösterdiği ilgiden ve kararlı bir biçimde bağlı kalınmasından duydukları memnuniyeti ziyaret sonrasında TİKA'ya iletmişlerdi.

Bu yıl düzenlenen program Zeytinburnu Polis Kongre ve Eğitim Merkezi'ndeki açılış töreniyle başlamıştı. İstanbul'da Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Üsküdar- Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih- Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 50. Yıl Ahmet erter İlkokulu ile Zeytinburnu Şehit Büyükelçi Galip Balkan Teknik Lisesi'nde gerçekleşen ders programlarından sonra düzenlenen törenle katılımcılar sertifikalarını almışlardı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı sertifika töreninde bu tarz işbirliği programlarının iki ülke arasındaki bağları güçlendirdiğine vurgu yaparak, programda emeği geçen herkese teşekkür etmişti.

Kazak heyetin Başkanı ve Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Bekzadeukhanavo ise, Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğiticilerin Eğitimi Programı'nın önümüzdeki yıllarda da devam etmesi temennisinde bulunmuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Tecrübelerini Kazakistan'a Aktarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement