Türkiye'nin İlk Kadın Söz Yazarı Fikret Şeneş Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Kadın Söz Yazarı Fikret Şeneş Toprağa Verildi

Türkiye’nin ilk kadın söz yazarı Fikret Şeneş, son yolculuğuna uğurlandı.

18.02.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk kadın söz yazarı Fikret Şeneş, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine gelen sanatçı Ajda Pekkan'ın, kısa süre kaldığı camiden namazdan önce ayrılarak aileye taziye dileğinde bulunmaması dikkat çekti. Aralarında Erol Büyükburç ve Ajda Pekkan'ın da olduğu çok sayıda sanatçıya eserlerini veren 94 yaşındaki Fikret Şeneş için ilk olarak Teşvikiye Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, sanatçı Ajda Pekkan, Erol Büyükburç, söz yazarı Sezen Cumhur Önal, Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Faruk Süren, organizatör Erkan Özerman, işadamı ve eski parlamenter Cefi Kamhi, Mustafa Sarıgül gibi ünlü isimler katıldı. Cenazede Şeneş'in oğlu Celal Çapa, gelini Şebnem Çapa, torunları Ceylan ve İzzet Çapa ile Lal Denizli de cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

AJDA PEKKAN AİLEYE TAZİYEDE BULUNMADI

Sanatçı Ajda Pekkan, törene kısa süreliğine katılarak 10 dakika içinde camiden ayrıldı. Aileye taziye dileklerini iletmeden cenaze namazından önce ayrılan Pekkan, Şeneş'in tabutunun başında kısa süre bekledi. Burada gazetecilerin soruları ile karşılaşan Pekkan, "Çok üzgünüm. Geldiğiniz için çok teşekkürler. Hepimizin başı sağolsun. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

KAYINVALİDEMİN ARKADAŞIYDI

Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Faruk Süren de, Fikret Şeneş'in kayınvalidesinin arkadaşı olduğunu belirterek, "Türk popunun hakikaten en önde gelen söz yazarı. Çok neşeliydi, benim rahmetli kayınvalidemin arkadaşıydı. Allah rahmet eylesin. Tabi hepimiz faniyiz bir gün göçeceğiz. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sabır versin" şeklinde konuştu.

Cenazeye katılan sanatçı Erol Büyükburç da, "Harika bir kadındı" dediği Şeneş için, "Benim en iyi arkadaşımdı. En iyi dostumdu. İlk İngilizce sözler yazan hanımefendiydi. Harika bir kadın nefis bir kadındı" dedi.

Organizatör Erkan Özerman da, "Mesleğimizde çok büyük bir sayfa kapandı. Çünkü pop müziğinin yabancı şarkıları Türkçe olarak büyük bir başarıyla yapmış bunun öncülüğünü yapmış bir hanımefendiyi kaybettik. Kişiliği olarak, insan olarak sosyal hayattaki yerinin dışında sanat dünyasındaki yeri doldurulamayacak kadar büyük. Yani arkasında uçurum kadar büyük bir yer bıraktı. O yer kolay kolay dolmaz" ifadelerini kullandı. Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de cenaze törenine katılarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendi şarkılarıyla büyüdüğümüz o şarkılarını hiçbir zaman unutmadığımız aynı zamanda çok iyi evlatlar yetiştirmiş bir hanımefendiyi Hakk'ın rahmetine uğurluyoruz. Hepimizin başı sağolsun. Kendisinin ne kadar sevildiğini bir kez daha görüyoruz"

Yoğun kar yağışı altında kılınan cenaze namazının ardından Fikret Şeneş'in cenazesi Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.

FİKRET ŞENEŞ KİMDİR

Türkiye'nin ilk kadın söz yazarı. Türkçe sözlerini yazdığı 290'a yakın şarkıyı Türk pop müziğine kazandırdı. 1996 yılında Ajda Pekkan için 'Bir Hata' adlı şarkıyı yazan Şeneş, son üç yıldır alzheimer tedavisi görüyordu. Şeneş'in şarkıları arasında "Haykıracak Nefesim", "Yeniden Başlasın", "Kimler Geldi Kimler Geçti", "Hoş Gör Sen", "Bir Başkadır Benim Memleketim" gibi çok ünlü eserler yer alıyor.

Fikret Şeneş 1921 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk şarkı sözlerini Erol Büyükburç'a yazdı, ilk Türkçe söz yazdığı şarkı "İki Yabancı" oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Kadın Söz Yazarı Fikret Şeneş Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement