Türkiye'den Irak'a 2 Uçak Dolusu Askeri Yardım - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Irak'a 2 Uçak Dolusu Askeri Yardım

Türkiye, IŞİD'e karşı Musul operasyonuna hazırlanan Bağdat'a iki uçak dolusu askeri yardım malzemesi gönderdi.

03.03.2015 13:45  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin Irak'a yönelik yardımlarını taşıyan C-130 tipi iki askeri uçak, başkentin 20 kilometre doğusundaki El Musenna Askeri Hava Üssü'ne indi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, söz konusu yardımları Irak Savunma Bakanlığı yetkililerine teslim etti.

Askeri yardımlar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Bağdat ziyaretinden bir gün önce gönderildi.

AÇIKLAMA BÜYÜKELÇİLİK'TEN YAPILDI

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklamada, "Türkiye, gerek DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu bünyesinde, gerekse ikili düzeyde, terörle mücadelesinde dost ve kardeş Irak Hükümetinin ve halkının yanında olmayı ve Irak'ın birliği ve bütünlüğü, istikrarı, güvenliği ve refahı için elinden gelen katkıları sunmayı sürdürecektir." denildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI BAĞDAT'A GİDİYOR

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yarın Bağdat'a gidiyor. Iraklı yetkililerle görüşecek olan Bakan Yılmaz'ın gündeminde Irak'ta IŞİD'e karşı güvenlik ve istihbarat işbirliği var.

Türk yetkililerin Al Jazeera'ye verdiği bilgiye verdiği bilgiye göre, bu ziyarette Türkiye'nin Irak'a verdiği destek somutlaşacak. Güvenlik alanında Irak'la birlikte atılacak adımlar netleşecek.

Ziyaret, bahar aylarında yapılması planlanan Musul operasyonu hazırlıkları sırasında gerçekleşiyor. 10 Haziran 2014'te IŞİD'in kontrolüne giren, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u kurtarma operasyonu için Irak ordusu ve peşmerge birlikleri hazırlıklarını sürdürüyor.
Operasyonun Nisan ya da Mayıs ayında başlaması bekleniyor.

USAME NUCEYFİ ANKARA'DAYDI

Esil Nuceyfi'nin kardeşi olan Irak'ın Sünni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi de 25 Şubat'ta Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşmüştü. Görüşmelere MİT Müsteşar Vekili İsmail Hakkı Musa da katıldı. Görüşmeyle ilgili bilgi veren kaynaklar, Türkiye'nin Irak'ın güvenlik ve istikrarı için her türlü katkıya hazır olduğu görüşünün tekrarlandığını belirtti.

Operasyonda Sünnilerin de rolü tartışılıyor. Iraklı Sünni Araplar, IŞİD'e karşı mücadele için kendilerine silah desteği verilmesini, Irak'taki tüm silahlı güçlerin Ulusal Muhafız Ordusu adı altında toplanmasını, Şii milislerin saldırılarının durdurulmasını ve kendilerine yönelik ayrımcılığın sona ermesini talep ediyor. (Kaynak: Kaynak: Al Jazeera ve AA)

Türkiye\'den Irak\'a 2 Uçak Dolusu Askeri Yardım
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Irak'a 2 Uçak Dolusu Askeri Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • 2023: Akp sayendinde ne kadar büyüdük görün işte 51 9 Yanıtla
  • yusuf kvp: bu akplilere duyrulur salaksınız oğulum salak sizin gibi salak görülmedi bu ülkede gerizekalı şeyler ulan cahilliğiniz heryeri zehirliyor türk düşmanı akpliler gidin lan ülkeden hıyar cahilleri gitmezseniz sizi adam etmesini iyi biliriz 19 14 Yanıtla
    adiyamanli: Adamlar iside karsi ciksa suç cikmasa suç Siz degilmiydiniz ak parti ve sayin cumhurbaskani isidle calisiyor diyen Gezi zekalilar.... 4 0 yusuf kvp: ulan siz yıkıcaksınız türk devletini slak akpliler yada akitcimi desem gerçi fark etmiyor 0 2 furkan: enin hiç birşeye gücün yetmez salak olan senin bibiler 0 1
  • YPG: DOGRU SOE NE HACET ISRAIL ERDOGAN ABD IRAK ŞİALAR BERABER BU OPERASYONU YONETIYORLAR 29 3 Yanıtla
  • PKK: ERDOGAN ISRAIL VE ŞİALAR İŞBİRLİK İÇİNDE SİZ BENDEN BILIN 18 7 Yanıtla
  • yavuz: Bu hükümet ne yapmaya çalışıyor şii domuzlarina yardim edip sünni müslümanlarimi katledecek sapitti bunlar 11 8 Yanıtla
  • Kar: Suriye ye neden yardım edilmedi işid neden Suriye'den atılamadı... 10 6 Yanıtla
  • demo: ne biçim bir dış siyaset. bize bir kedi bile vermiyeceğini söyleyen ıraka askeri yardım. 13 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement