Türkiye'den ABD'ye Ermeni Uyarısı: İlişkimiz Etkilenir - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den ABD'ye Ermeni Uyarısı: İlişkimiz Etkilenir

Türkiye, ABD'yi, "ABD'de, 2015 yılında soykırım iddiaları yasal zemine oturursa, ABD ile ilişkilerimizi köklü olarak gözden geçireceğiz." diyerek uyarıda bulundu.

26.11.2014 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara, ABD'ye 1915 iddiaları konusunda, "İlişkilerimiz olumsuz etkilenir" mesajını açıkça verdi. Bu mesajın gündelik dildeki anlamı: "ABD'de, 2015 yılında soykırım iddiaları yasal bir zemine oturursa Ankara, ABD ile ilişkilerini köklü olarak gözden geçirecek.."

ABD BÜYÜKELÇİSİ'NE HASSASİYETLERİ BAKAN ANLATTI

Ermeni diasporasının; 2015 yılında 1915 olaylarının 100. yıldönümü nedeniyle başlatacağı kampanyaların etkisini azaltmak için Türkiye atağa geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Baas'ı kabul etti. Çavuşoğlu, kabulde Ermeni diasporasının 1915 olaylarını tabulaştırmak için üçüncü ülkelerin parlamentolarından destek alma ve soykırımın kabulü yönünde yasa çıkartma çabaları üzerinde durdu. Çavuşoğlu, 1915 olaylarının ABD'deki yasama organlarının gündemine alınmasının iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

TÜRKİYE'NİN RESMİ GÖRÜŞÜ

Ermenistan ve Batı ülkelerindeki Ermeni diasporası; 1915 olaylarını 100. yıldönümü olan 2015 yılında uluslararası kamuoyunun ve bazı Batılı ülkelerin parlamentolarının gündemine taşımaya hazırlanıyor. Türkiye, Ermeni çevrelerin kampanyalarının önünü kesmek için girişimlere başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan olduğu dönemde 23 Nisan 2014 tarihinde önemli bir mesaj yayımlamıştı.

Türkiye'nin 1915 olaylarıyla ilgili resmi görüşünün ana hatları özetle şöyle:

*2015 öncesinde hız verilen bu kampanyalarla Ermeni tarafının herkesin acı çektiği trajik şartlarda vuku bulan üzücü olayları soykırım olarak kabul ettirme çabası, tarihten husumet çıkarma zihniyetine dayandığı için gerek ikili gerek bölgesel ilişkilerin geliştirilmesinin önünde bir engel olarak durmaktadır.

*1915 konusunda bizim hatırladıklarımız ve arşivlerden çıkardıklarımız ile bir çok güvenilir araştırma, Ermeni iddialarından farklı bir gerçeğe işaret etmektedir. Ermeni çevreler bu konuya ne ortaklaşa ne de tarafsız bir şekilde yaklaşmayı kabul etmekte, 1915'i tabulaştırmak için üçüncü ülkelerin parlamentolarından destek arama çabalarını devam ettirmektedir. Üçüncü ülkelerin güncel iç siyaset hesapları çerçevesinde Ermeni iddialarına verdiği destek ise siyasetin bilim ve tarihe müdahalesini oluşturmakta, ilişkilerimizi olumsuz etkilemekte, dostluklarımıza gölge düşürebilmektedir. Bu ülkelerden konuyu bilgi temelinde ve hakkaniyet anlayışıyla değerlendirmelerini tarihi olaylar hakkında devam eden tartışmada taraf tutar hale düşmekten kaçınmalarını bekliyoruz.

*Türkiye, kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu topraklarının binlerce yıllık birlikte yaşama kültürüne dayalı zengin tarihinin tek yanlı bir bakış açısıyla karalanmasına asla müsaade etmeyecektir.

Türkiye\'den ABD\'ye Ermeni Uyarısı: İlişkimiz Etkilenir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye'den ABD'ye Ermeni Uyarısı: İlişkimiz Etkilenir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • karabiber: Madem öyle birşey bekliyorsun ben yazayım yapacaklarını öncelikle natodan çıkacaksın gümrük birliği anlaşmasını fes edeceksin abd konsoloslukları kapatacaksın incurligi kapatacaksın avrupa birliğine restini çekip peşlerinde gezmeyi bırakacaksın yönünü doğuya rusyaya cine türk devletleri ine dönüp anlaşmalar yapacaksın işte o zaman senin kıçında gezerler bilmem anlatabildimmi ama bunları uygulayacak cesaretli yöneticiler lazım o cesarette sizde yok 25 3 Yanıtla
    Bozok 66: Var mi yokmu zaman gösterecek, yorumuna kesinlikle katiliyorum, son cümle hariç. Saygilarimla 0 0
  • karabiber: Abd cookkkk korkmuştur şimdi ne yapacağım diye düşünüyordur ya allahaşkına çok komiksiniz 17 5 Yanıtla
  • timur: sizi bir kınarız abd ? telefonda özür dilemek zorunda kalırsınız ? sora billboard lara yazarız özür diledi telefondan diye. . prestij yaparız. . meeeee leyen bi tabanım var küfretsem alkışlayan cinsten. . ilişkimizi gözden geçirtme bak kınarız seni ? 7 7 Yanıtla
  • ALLAH HAKLININ YARDIMCISI OLSUN: DOĞU ANADOLUDA KATLİYAM YAPIP KÖYLERE YERLEŞEN KÜRT ÜZ DEYİP KÜRTÇE BİLMEYEN AİLELERE KRİPTO ERMENİLERİ DEVLET AÇIKLASIN 10 1 Yanıtla
  • Ali gel: Her sene ayni iddia. Bi sefer gecmedimi karara baglanmasi lazim. Bu nedir kardesim ayip be. Amerika dunya haritasini acip bakmasi lazim bana hangi ulke stratejik bakimdan daha yakin. Ermenistan'dan ne gibi bir cikari olabilir ki ? Oraya giden biraz soysuzdan secimlerde oymi bekliyor nedir yani cikari !? Turkiye bence haritayi onlerine atip buyur kardesim bak haritada kendine en yakin dost sonrada gecir istersen demesi lazim sonrada arkadasini donup gelmesi lazim 9 1 Yanıtla
  • hasan t.: Yok yok hiç bişey olmaz en fazla '' çok pis kınarsınız '' . . . 4 4 Yanıtla
  • Ankaralı: Karabiber çok güzel ifade etmiş teşekkürler. 1 0 Yanıtla

Advertisement