Türkiye, 2016 Rio Olimpiyatları'na Judoda En Az 5 Sıklette Katılacak - Son Dakika
Spor

Türkiye, 2016 Rio Olimpiyatları'na Judoda En Az 5 Sıklette Katılacak

Judo Federasyonu Başkanı Uysal: "2016 Rio Olimpiyatları'na 5 sıklette gitmeyi planlıyoruz, bunun altına düşmeyeceğiz.

24.01.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FERDİ AKILLI - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, 2016 Rio Olimpiyatları'na en az 5 sıklette gitmeyi planladıklarını, iki-üç madalya alacak sıklet ve sporcularının olduğunu söyledi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judonun "olimpik branş" olduğunu, Türkiye'nin bu branşta şu ana kadar 1 altın 1 de bronz madalya aldığını hatırlattı.

Judonun Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen ve önem verilen branşlardan olduğuna işaret eden Uysal, "Faal kulüp sayısı 300'lerde ve ligi olan bir branşız. 77 ilde faaliyet gösteriyoruz, antrenör sayımız binin üzerine çıktı. Hakem sayımız 700'lerde. Bu anlamda hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda hiçbir sıkıntısı olmayan, altyapısını tamamlamış  ve iyi sporcu sayısını yakalamış branşlardan birisiyiz" dedi.

"2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya alma durumu olan federasyonlardan bir tanesiyiz" diyen Uysal, şunları kaydetti:

"2016 Rio Olimpiyatları'na 5 sıklette gitmeyi planlıyoruz, bunun altına düşmeyeceğiz. 2-3 madalya alma şansı olan sporcumuz ve sıkletimiz var, bunlardan inşallah bir tanesini yakalayacağız.  Bakanlığımızın desteğini, 2016 Olimpiyatları'nda madalya alarak taçlandırmak istiyoruz."

"Hiçbir başarı çocuklarımızın sağlığından önemli değil"

Sporcuların sağlığının önemli olduğunu, özellikle "doping" konusunda çok hassas davrandıklarını vurgulayan Uysal, "Türkiye Şampiyonası'nda olimpiyat komitemiz ve dopingle ilgili bölümümüz sporcularımızdan numune alıyor. Sürekli sporcularımızı takip ediyoruz. Gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bizde dopingli sporcu yok. Sporcularımıza bu konuda bilgi veriyoruz. Hiçbir başarı çocuklarımızın sağlığından önemli değil" ifadesini kullandı.

Uysal, judoyla ilgilenen sporculara en büyük desteğinin ailelerinin verdiğini sözlerine ekledi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye, 2016 Rio Olimpiyatları'na Judoda En Az 5 Sıklette Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement