Türk Sağlık-Sen: Radyoloji Çalışanları Kanserle Karşı Karşıya - Son Dakika
Güncel

Türk Sağlık-Sen: Radyoloji Çalışanları Kanserle Karşı Karşıya

Türk Sağlık-Sen: Radyoloji Çalışanları Kanserle Karşı Karşıya

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, tüm radyoloji çalışanlarının Dünya Radyoloji Günü'nü kutlayarak, "Her yıl katlanarak artan iş yüküne karşı, radyoloji çalışanları için tedbirler alınacağı yerde, çalışanların sağlığı hiçe sayılmış ve"...

08.11.2013 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, tüm radyoloji çalışanlarının Dünya Radyoloji Günü'nü kutlayarak, "Her yıl katlanarak artan iş yüküne karşı, radyoloji çalışanları için tedbirler alınacağı yerde, çalışanların sağlığı hiçe sayılmış ve çalışma saatleri günlük 5 saatten 7 saate çıkarılmıştır. Çalışanlar radyasyonun yol açtığı kanser başta olmak üzere birçok hastalıkla baş başa bırakılmışlardır" dedi.

Kahveci, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, radyoloji çalışanlarının sağlıklarının tehlikede olduğuna dikkat çekti. Radyoloji çalışanları için tedbir alınacağına çalışma sürelerinin uzatıldığını belirten Kahveci şunları ifade etti:

"Her yıl katlanarak artan iş yüküne karşı, radyoloji çalışanları için tedbirler alınacağı yerde, çalışanların sağlığı hiçe sayılmış ve çalışma saatleri günlük 5 saatten 7 saate çıkarılmıştır. Çalışanlar radyasyonun yol açtığı kanser başta olmak üzere birçok hastalıkla baş başa bırakılmışlardır. Sağlık hizmetini sunup, şifa dağıtırken kendi sağlıklarının tehlikeye atılıyor olması ne iş sağlığı ve güvenliğiyle ne de insan hakkı ile bağdaşmaktadır. Bu durum ne yazık ki, devlet eliyle gerçekleştiriliyor olması da ayrı bir ayıp olarak durmaktadır. Yaptıkları iş karşılığında ayrı bir ödüllendirmeyi hak eden radyoloji çalışanlarının mevzuatta yapılan düzenlemelerle cezalandırılması da ayrı bir garabettir. Sağlık Bakanlığı ölümcül hastalıklara davetiye çıkartan bu çalışma düzenini mutlaka yeniden gözden geçirmeli, düzenleme yapmalıdır."

Kahveci, Türk Sağlık-Sen olarak, tüm zorluklara ve sorunlara rağmen özveri ile görevini yürüten radyoloji çalışanlarının Dünya Radyoloji Günü'nü kutladıklarını belirtti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Sağlık-Sen: Radyoloji Çalışanları Kanserle Karşı Karşıya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement