Türk Sağlık Sen'den Protesto - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlık Sen'den Protesto

Türk Sağlık Sen\'den Protesto

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Kahveci: "Doktorlar seyyanen zamla yıllık yüzde 3,5'e, ebe ve hemşireler de yüzde 5,9 zamma mahkum edilmişlerdir"

13.09.2013 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, toplu sözleşme sonucunda doktorların seyyanen zamla yıllık yüzde 3,5'e, ebe ve hemşirelerin de yüzde 5,9 zamma mahkum edildiklerini söyledi.

YKM önündeki basın açıklamasında Kahveci, sarı sendikanın kamu çalışanlarına yaşattığı ihanet sürecine tepki göstermek için bir araya geldiklerini belirtti.

Toplu sözleşme masasında en fazla mağduriyetin sağlık çalışanlarına yansıdığını savunan Kahveci, "Doktorlar seyyanen zamla yıllık yüzde 3,5'e ebe ve hemşireler de yüzde 5,9 zamma mahkum edilmişlerdir. Şiddet, iş yükü gibi sıkıntılara rağmen fedekarlıkla görev yapan sağlık çalışanlarına yıpranma payı için bir adım bile atılmamıştır. Ne döner sermayelerin artırılması ve emekliliğe yansıtılması ne hizmetliye memur kadrosu ne de tüm çalışanların nöbet ücretlerinin artırılması bunlardan hiçbiri alınmamıştır" diye konuştu.

Kahveci, sendikanın tüm şube başkanlarının yaşadıkları haksızlıklara sessiz kalmamak için bir araya geldiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından, tepki olarak vitrin mankenine Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun maskesini takan grup, kendileri de "deli gömleği" giyip Memur-Sen'i protesto etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Sağlık Sen'den Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement