Türk Kızılayı, Midyat'ta İki Günde 62 Ünite Kan Toplayabildi - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılayı, Midyat'ta İki Günde 62 Ünite Kan Toplayabildi

Türk Kızılayı, Midyat\'ta İki Günde 62 Ünite Kan Toplayabildi

Türk Kızılayı Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi, kan ihtiyacını karşılamak için Mardin'in Midyat ilçesinde iki gündeki çalışmalarında 62 ünite kan toplayabildi.

27.10.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi, kan ihtiyacını karşılamak için Mardin'in Midyat ilçesinde iki gündeki çalışmalarında 62 ünite kan toplayabildi.

Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi, Bingöl, Batman, Elazığ, Siirt, Şırnak, Mardin'de 54 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatığı kampanya çerçevesinde Midyat'ta 2 içerisinde sadece 62 ünite kan toplayabildi.

Midyat Türk Kızılayı Derneği Başkanı Murat Aykat, kan verme konusunda vatandaşın eskisi gibi duyarlı olmadığını ve kan verme konusunda vatandaşın biraz daha duyarlı olmasını istediklerini söyledi.

Diyarbakır Kızılay Kan Merkezinden gelen ekibin iki gündür Midyat'ta yaptığı çalışmalar neticesinde sadece 62 ünite kan toplanabildiğini dile getiren Aykat, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımız kan verme konusunda çok duyarsız kalmamalılar. İki gün boyunca sadece 62 ünite kan toplayabildik. Halbuki bizim ekipler daha önceleri bir günde 120 ünite ve üzeri kan toplayabiliyorduk."

Kan bağış TIR'ında görevli Doktor Deniz Akelma, güvenli kan bağışı için uğraştıklarını ve buna rağmen vatandaşın kan bağışı konusunda yeterince ilgi göstermediğini belirtti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılayı, Midyat'ta İki Günde 62 Ünite Kan Toplayabildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement