Türk Jetlerinin Vurduğu Kandil'den İlk Kareler - Son Dakika
Güncel

Türk Jetlerinin Vurduğu Kandil'den İlk Kareler

Türk savaş uçaklarının 3 gün süren hava operasyonları sonucunda PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan kamplarındaki barınak ve depolar tahrip edildi.

29.07.2015 10:05  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak topraklarında, Türkiye sınır hattına yakın bölgelerde bulunan ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından bombalanan PKK kampları görüntülendi.

EN FAZLA HASAR METİNA'DA

Türk jetlerinin Haftanin, Zap, Gare, Metina, Abaşin, Basyan ve Harkuk bölgelerine yaptığı hava operasyonlarının 300 kilometrekarelik bir alanda etkili olduğu görülüyor. En fazla hasara uğrayan Metina Kampı'ndaki kamufle edilmiş barınak ve mühimmat depolarının da imha edildiği saptandı.

DEPREM ETKİSİ YARATTI

Bombalanan bölgelerin yakın köylerde yaşayanlar, hava operasyonlarının kamplarda adeta deprem etkisi yarattığını söyledi. Bazı kamp alanlarının merkezlerinde atılan güdümlü bombaların derin ve geniş çukurlar açtığı görüldü.

KDP DESTEK OLUYOR

PKK kamplarına yakın bölgelerde bulunan Ekmal, Dergele ve Sergele köyleri sakinleri, PKK'lıların Çanak antenlerle yayınları izlediklerini, hava saldırılarını öğrenip önlem almaya çalıştıklarını belirterek, "Bölgede Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'nin liderliğindeki KDP Türkiye'ye destek oluyor" iddiasında bulundular.

KÖYLÜLER YOĞUN OPERASYONLARDA TAŞINMIŞ

Köylüler, hava operasyonlarının yoğunlaştığı günlerde daha uzak bölgelerdeki akrabalarının yanına taşındıklarını dile getirdiler.

Türk Hava Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki PKK unsurlarına yönelik hava operasyonlarında Metina kampı ve çevresi de hedef alındı. Barınakları imha eden bombalar yaklaşık 10 metre derinliğinde çukurlar açtı. (Kaynak: Milliyet)

Türk Jetlerinin Vurduğu Kandil\'den İlk Kareler

Son Dakika Güncel Türk Jetlerinin Vurduğu Kandil'den İlk Kareler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • Kutay: 1 asker 1 polis şehit olursa molotof atan olursa ona yardım edeni orda olanı göreni duyani ayrım yapmadan yok etmeli gaz lütfen kullanmayalim kafaya mermi örnek israil ABD bu sistem kesin sonuç verir vermezse.B planında var. 56 1 Yanıtla
  • bayram : boş daglari vurmus akp hukumeti 17 35 Yanıtla
  • bafra lı: Evet o uçakları tayyip kulaniyorya ondan böle diyorsunuz eskiden uçak havalanmadan pkk ya haber ucuyordu şimdi iş deyisti pkk ya dağlar bile dar geliyor artık. 42 2 Yanıtla
  • ses kes: O degilde burayı hdpli kekolar ve paralelciler sarmıs 39 2 Yanıtla
  • bayram : vurun vurdukca cebimizden gidecek 19 18 Yanıtla
  • vatandaş: ahaa chp orda agaçlar yıkılmış koş taksime yürüyüşee hadin 31 2 Yanıtla
  • Ağrı kürt: Tek tek kafasına kurşun sıkmazsan korkaksin demektir yazık öldürecek sin ki bitireceksin yoksa Çoğalır giderler pkk yi destekleyen kürdün allah belasını versin sizin yüzünüzden kürtlüğümden utanıyorum İsrail evlatları 23 5 Yanıtla
  • elbistanli: Boş arazi bombalanmis 15 10 Yanıtla
  • ali: yıkılsın ermwnı barınakları 20 1 Yanıtla
  • bafra lı: Ben bir ülkücü olarak tayyip e kiziyordum çünki neyin çözüm sürecidir bu diye ama adam haklıymış Türkiye 30 yıldan beri dünyaya ve Türkiye deki müslüman Kürtlere bu pkk yi anlatamadı e şimdi Kürtlere ve dünya bu kadar taviz karşısında hala silah diyen pkk yi çok iyi anlattı bu bizim müslüman Türk ve müslüman kürt ler için çok büyük bir kazanım olmuştur bu tayyip çok büyük bir adam vallahi billahi. 12 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement