Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası

Turizm Haftası

İzmir'de Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

15.04.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Turizm Haftası dolayısıyla çeşitli kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan kutlamalara Turizm Korteji Yürüyüşü ve Agora Ören Yeri etkinlikleri ile devam edildi.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Agora Ören Yeri'ndeki konuşmasında, İzmir'in yüzyıllardır farklı kültürleri, dinleri barış içinde bir arada yaşatan, inanç ve sağlık turizmi konusunda antik çağlardan beri tercih edilen bir kent olduğunu hatırlattı.

İzmir'in, gelen turist sayısı ve bundan elde edilen gelir konusunda Türkiye'de hak ettiği payı alamadığını savunan Ediz, "İzmir'in turizmden hak ettiği payı alabilmesi için tanıtımı en iyi şekilde yapılmalıdır. Bunun için de tüm kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin mesleki örgütlerin ve sivil toplum kuruluşlarının, turizmden nemalan tüm tarafların en üst seviyede koordinasyonun sağlanması ve İzmir için gayretlerini birleştirmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.,

İzmir Valisi Mustafa Toprak da kentteki turizm potansiyeline rağmen gelen turist sayısının azlığından şikayet ederek, kentte turizm çeşitliliğinin daha da arttırılması ve konaklama kapasitesinin 40 binlerden yüz binlere çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kruvaziyer turizminde Alsancak Limanı'nın birçok konuda yetersiz olduğunu belirten Toprak, "Alsancak Limanı'nı konteyner ve kruvaziyer limanı olarak iki ayrı bölüme alarak yenilemeli, standartlarını yükseltmeli ve İzmir'e modern bir liman kazandırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Toprak, Akdeniz'de kayıtlı bir milyondan fazla yatın seyir halinde olduğuna dikkati çekerek, bunların çoğunun İspanya, Fransa ve İtalya limanlarına demirlediğini ve İzmir'in bundan yüzde 1 bile pay alamadığını kaydetti. Vali Toprak, İzmir'de 5 olan yat limanı sayısının arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, İzmir Bisiklet Derneği işbirliğinde, "Turizmin Bisikletli Gönüllü Elçileri Projesi" kapsamında İzmir'in 30 ilçesinden 30 çocuğa bisiklet dağıtıldı. Etkinlikte ayrıca İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, dans gösterisi yaptı, vatandaşlara lokma ikram edildi.

İzmir'de, Turizm Haftası, 22 Nisan'a kadar konferanslar, paneller, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları ve yarışmalarla kutlanacak. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement