Ttk Ocağında Bir Kartiyede Üretim Durduruldu - Son Dakika
Güncel

Ttk Ocağında Bir Kartiyede Üretim Durduruldu

Ttk Ocağında Bir Kartiyede Üretim Durduruldu

Zonguldak'ta denetimlerini sürdüren müfettişler, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki bir kartiyede, yönetmeliklere aykırı buldukları 'Karatumba' ve 'Kılçık' yöntemiyle yapılan üretimi durdurdu.

06.12.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta denetimlerini sürdüren müfettişler, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki bir kartiyede, yönetmeliklere aykırı buldukları 'Karatumba' ve 'Kılçık' yöntemiyle yapılan üretimi durdurdu.

Soma ve Ermenek'te meydana gelen maden kazalarının ardından geçen 11 Kasım'da kente gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri, TTK ve özel maden işletmelerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. 18 müfettişin gruplara ayrılarak yaptıkları denetimelrde şu ana kadar iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uymayan 31 özel maden ocağında üretim durduruldu.

Müfettişler, 10 günden bu yana denetim yaptıkları TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki Kartiye-3'te de 'Karatumba' ve 'Kılçık' (Süngü ile kömürü geçirtilmesi) yöntemiyle yapılan üretimi yönetmeliklere aykırı buldu. Geçen yıl ocak ayında ani metan gazı püskürmesi sonucu 8 madencinin öldüğü ocaktaki kartiyede üretim durduruldu.  Bunun üzerine 80 işçinin çalıştığı kartiyede hazırlık işlerine ağırlık verildi.

TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, bu yöntemin yaklaşık 100 yıldır kullanıldığını ve hiç olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını söyledi. Eroğlu, kartiyenin yeniden üretime açılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ttk Ocağında Bir Kartiyede Üretim Durduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement