Trafik Canavarı Mart Ayında da Boş Durmadı - Son Dakika
Yerel

Trafik Canavarı Mart Ayında da Boş Durmadı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı polis sorumluluk sahası içinde Mart ayında meydana gelen trafik kazalarının istatistiklerini açıkladı.

15.04.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı polis sorumluluk sahası içinde Mart ayında meydana gelen trafik kazalarının istatistiklerini açıkladı.

Mart ayı içinde Manisa'da meydana gelen 389 trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken, 349 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklanan istatistikte, Mart ayında ülke genelinde polis sorumluluk sahasında meydana gelen 26 bin 576 trafik kazasında ise toplam 181 kişi hayatını kaybettiği ve 16 bin 844 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Trafik kazalarının meydana gelme oranlarında sürücü kusurları ilk sırada yer alırken ikinci sırada yaya, üçüncü sırada ise araç kusurlarının olması dikkat çekti. Kusurlar arasında yol ve yolcu kusurları ise son sırada yeralıyor.

Kazaların büyük çoğunluğunun aşırı hız nedeniyle geldiği öğrenilirken, kavşakta geçiş önceliğine uymamak ve arkadan çarpma kusurları da kazalara en çok neden olan sürücü kusurları arasında bulunuyor.

Mart ayında Jandarmanın sorumluluk sahasında ise ülke genelinde bin 995 trafik kazasının meydana geldiği bildirildi. 63 kişinin yaşamını yitirdiği kazalarda 2 bin 476 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Polis ve Jandarma sorumluluk sahalarının toplamında meydana gelen trafik kazalarının Mart ayı bilançosu ise ağır oldu. Kazalarda 244 kişi yaşamını yitirirken, 19 bin 320 vatanda da yaralandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trafik Canavarı Mart Ayında da Boş Durmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement