Trabzon'da Çin Zulmü Kınandı - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Çin Zulmü Kınandı

Trabzon\'da Çin Zulmü Kınandı

Trabzon’da Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yapılan baskı ve zulüm düzenlenen protesto gösterisiyle kınandı.

01.07.2015 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yapılan baskı ve zulüm düzenlenen protesto gösterisiyle kınandı.

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları tarafından Atatürk Anıtı önünde düzenlenen protesto gösterisinde bir açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapılan zulmü sert bir dille eleştirerek, "Mübarek Ramazan ayında Çin'in zulüm idaresi Doğu Türkistan'daki Müslüman soydaşlarımıza zulmün en büyüğünü uygulamada tereddüt etmemektedir" dedi.

Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık grup daha sonra ellerinde dövizler eşliğinde Uzunsokak ve Kunduracılar Caddesi üzerinde yürüyüş yaparak tekrar Atatürk Anıtı önüne geldi.

Burada kalabalık gruba seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, nerede mazlum varsa onların sahibi olmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Trabzonlular olarak en büyük protestomuzla meydanlardayız. Bu yolda canımız dahil her şeyimizi vermeye hazır olduğumuzu Trabzon'un Atatürk Meydanı'ndan bütün dünyaya ilan ediyoruz. Nerede bir mazlum varsa onların sahibi olmayı tarihten beri sürdüren bu aziz millet İslam'ın emri ile onların hepsi ile kucaklaşmayı bu mübarek ayda da sürdürmektedir" dedi.

Mübarek Ramazan günü Çin idaresinin uyguladığı zulmü lanetlediklerini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Dünyada Müslüman coğrafyalar olan Arakan'da, Myanmar'da, Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da bütün İslam coğrafyalarında Müslüman olmayanlar da dahil olmak üzere mazlumların yanında olduğumuzu bütün dünyaya ilan ediyoruz. Barışın, kardeşliğini ve paylaşmanın ayı olan Mübarek Ramazan ayında Çin'in zulüm idaresi Doğu Türkistan'daki Müslüman soydaşlarımıza zulmün en büyüğünü uygulamada tereddüt etmemektedir. Bu zalim idareyi buradan protesto ediyoruz. Buradan lanetliyoruz. Temel insan hak ve hürriyetlerine uymaya davet ediyoruz. Bundan önceki zamanlar 2009 yılı çok uzak değil. Sadece Uygur Türkleri kardeşlerimizin Doğu Türkistan'da insan hak ve temel hürriyetleri için demokratik gösterilerini yaptıkları esnada 197 insanımızı kurşunla katlettiler. O zalim Çin idaresi ondan sonra baskılarını temel hak ve özgürlükler çağrılarına kulaklarını tıkayarak devam ettirdiler. Bugün oradaki Müslüman kardeşlerimizi kartlarla birlikte bir nevi cezaevine sokar gibi kimliklerle sokmaya gayret etmektedirler. Okula giden evlatlarımıza sabahleyin su içmeyi zorunlu tutarak mübarek Ramazan ayında oruç tutmalarını engellemektedirler. Böyle bir zulüm ancak ve ancak firavunlar zamanında görülür. Bu zulümlerin herkesin gözleri önünde cereyan etmesine karşı bütün dünyayı ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Allah'ın izni ile bu mübarek ay hürmetine şafak yakındır. Allah'ın izni ile Doğu Türkistan İslam'ı en iyi şekilde yaşayacak hürriyetine kavuşacaktır. Şunu unutmayalım ki zulüm hiçbir zaman payidar olmaz. Zulmün ömrü hiçbir zaman uzun olmaz. Buradan Doğu Türkistan'a hürriyet diyoruz, bu kardeşlerimizin dinlerini yaşamalarına hürriyet diyoruz. Eğer inanıyorsanız en güçlü sizsiniz. Bütün Müslüman coğrafyalardaki zulümlerin son bulması için dua ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protesto gösterisi yapılan dua ile son buldu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement