Tika'dan Afganistan'a Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistan'a Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), 2 Temmuz Dünya Yetimler Günü dolayısıyla başkent Kabil'de Felah Eğitim Merkezi, İpek Yol Öğrenci Yurdu ve Kabil İstanbul Yetimhanesine 65 ton gıda yardımı yaptı.

03.07.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), 2 Temmuz Dünya Yetimler Günü dolayısıyla başkent Kabil'de Felah Eğitim Merkezi, İpek Yol Öğrenci Yurdu ve Kabil İstanbul Yetimhanesine 65 ton gıda yardımı yaptı.

TİKA'nın Kabil yerleşkesinde düzenlenen törenle gıda malzemeleri ilgili kurumlara teslim edildi.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, yaptığı konuşmada, 2 Temmuz Yetimler Günü münasebetiyle Kabil'deki yetimhane, eğitim merkezi ve öğrenci yurduna 65 ton gıda malzemesi yardımı yaptıklarını ifade ederek, "Bu malzemeler yardım yapılan kurumların 5 aylık ihtiyacını karşılayacak" dedi.

Kabil İstanbul Yetimhanesi Müdürü Abdul Rehim, TİKA'nın yıllardan beri kurumlarına önemli yardımlar yaptığını, Türkiye'nin yardımları sayesinde yetimhanede kalan çocukların çok iyi şartlarda yaşadığını ve eğitim aldığını söyledi.

Bu arada, TİKA Kabil yerleşkesinde yetimler için düzenlenen iftar programına Afganistan Uyuşturucu ile Mücadele Bakanı Selamet Azimi, TİKA Kabil Koordinatörü Şahin, Afgan milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Azimi, milletvekilleri ve Afgan yetkililer, yetim çocuklara yemek servisi yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistan'a Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement