Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

NKÜ'de "Ulusal Kültürteknik Sempozyumu" yapıldı.

22.05.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) 12'nci "Ulusal Kültürteknik Sempozyumu" düzenlendi.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektörlük Konferans Salonu'nda,  sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversiteler, araştırma enstitüleri, kamuda çalışan araştırmacı ve özel sektör çalışanlarını bir araya getirerek ortaya koyulan sorunlara çözüm arama amacıyla düzenlenen sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

NKÜ Tarımsal Yapılar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nedim Yüksel de her yıl Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen sempozyumun, tarım ile ilgilenen bilim insanlarını bir araya getirdiğini belirtti.

Sempozyuma, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, "Su ve Şiir" konulu sunumuyla, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Vahap Yağanoğlu "Avrupa Birliği Uyum Süreci Ülkemizde Kırsal Yerleşmeleri" konusu, Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonu (ICID) Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Gündoğdu ise  "21. Y.Y'da Gıda Güvenliği, Sulama ve Dranaj" konusunu katılımcılara sundu.

Etkinliğe, Tekirdağ Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr.Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, kurum ve kuruluşların temsilcileri,  akademik personel ile Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden araştırmacılar katıldı.

Albayrak, Süleymanpaşa Belediyesi'ne bağlı mahalleri ziyaret etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediyesi'ne bağlı, Seymanli, Ferhadanlı ve Bıyıkali mahallelerini ziyaret etti.

Albayrak, Tekirdağ'ın büyükşehir olması ile birlikte mahalle statüsüne geçen köy ve beldeleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Albayrak," Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak köylerimize de en iyi hizmeti götürmek için köylü vatandaşlarımızla bundan sonra da sık sık bir araya geleceğiz" dedi.

Bıyıkali su deposunda da incelemelerde bulunan Albayrak, yetkililerden depo ile ilgili bilgi aldı.

Saray Kaymakamı Öner'den, Albayrak'a ziyaret

Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Öner, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Binası'na gelerek, Albayrak'la bir süre görüştü.

Albayrak'ı seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik eden Öner, başarılarının devamını diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Albayrak, Tekirdağ'ın büyümesi ve gelişmesi için emek sarf edeceklerini belirtti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement