TBMM Önünde 'Kobani' Eylemi - Son Dakika
Güncel

TBMM Önünde 'Kobani' Eylemi

TBMM Önünde \'Kobani\' Eylemi

TBMM Dikmen Kapısı önünde toplanan bir grup, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etti.

14.10.2014 13:02  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendilerine 'Ankara Kobani ile Dayanışma İnsiyatifi' adını veren bir grup TBMM Dikmen Kapısı önünde bir araya geldi. 'Kobani direniyor. İnsanlık, Barış ve Özgürlük Kazanıyor' pankartı açan grup, IŞİD saldırılarını protesto etti.

HDP'Lİ VEKİL DE EYLEME DESTEK VERDİ

Eyleme destek veren HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, AİHM sözleşmesini imzalayan bir ülke olduklarını ifade ederek, "Bu olaylardan sonra bir kaos başlamıştır. Bütün siyasi partilere sesleniyoruz. Kimse bu olayları baz alarak, Türkiye'de başlatılmış olan çözüm sürecini sekteye uğratacak yeni yasal ve idari yapılanmalara gidilmesini Türkiye açısından sakıncalı buluyoruz" dedi.

"EĞER KOALİSYON SAMİMİ OLSAYDI..."

ABD öncülüğünde kurulan koalisyonun samimi olmadığını ifade eden Dora, "Eğer koalisyon samimi olsaydı, IŞİD Kobani'ye girmeden gerekli tedbirleri alırdı. Koalisyon güçleri şehrin içerisine girdikten sonra bombalamaya başladı." dedi.

Türkiye'nin çok önemli stratejik bir nokta olduğunu kaydeden Dora, "Türkiye'de farklı inançlar, farklı halklar vardır. Bu da Osmanlıdan bize kalan bir mirastır. Bu da ülkemizin zenginliğini gösteren bir durumdur. Bunu referans alarak Türkiye'de bütün halkların özgürlüklerini genişletecek ve başlatılan demokratik çözüm ve barış sürecinin amacına ulaşması ve Türkiye'de onurlu bir barışa ulaşması için herkese görev ve sorumluluk düştüğüne inanıyorum." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Önünde 'Kobani' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement