Tay Park'ı Bir Yılda 350 Bin Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Tay Park'ı Bir Yılda 350 Bin Kişi Ziyaret Etti

Atların yanı sıra evcil ve sürüngen hayvanların da bulunduğu Mavişehir'deki Tay Park tesisleri, bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar: "Tay Park İzmir’in en gözde tesislerinden biri haline geldi ve daha da geliştireceğiz"

27.07.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi'nin Mavişehir'deki Tay Park tesislerini, bir yılda 350 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2010 yılında faaliyete geçirilen Mavişehir'deki Tay Park'ın, çocuklarıyla birlikte eğlenmek ve dinlenmek isteyen hayvanseverlerin uğrak noktası haline geldiği bildirildi. İngiliz ve pony türü 10 atın yanı sıra koyun, keçi, tavuk, tavşan, güvercin, iguana, piton yılanı, boa yılanı ve sakallı ejderlerin bulunduğu tesisi son bir yılda yaklaşık 350 bin kişi ziyaret ettiği kaydedilen açıklamada, 3-13 yaş aralığındaki çocukların tesislerde ücretsiz ata binebildikleri, bir yılda bu imkandan 80 bin çocuğun yararlandığı kaydedildi.

Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ile yapılan işbirliğinde 100'e yakın otizmli çocuğun atla terapi imkanı bulduğu tesislerde ayrıca halkı bilinçlendirmek amacıyla hayvan sahiplendirme standı açıldığı ve buralar aracılığıyla da pek çok kedi ve köpeğe yeni yuva bulunduğu belirtildi.

Açıklamada Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın, yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu olan tesisin İzmir'in en gözde tesislerinden biri haline geldiği ve daha da geliştirecekleri yönündeki görüşlerine yer verildi.

Akpınar, açıklamada şunları aktardı:

"Tay Park'ı, ailece keyifli vakit geçirilebilecek bir mekan olmasının yanı sıra, çocuklarımıza doğa ve hayvan sevgisi aşılanmasına hizmet etmesi açısından da çok önemsiyoruz. Özellikle otizmli çocuklarımıza sunulan ücretsiz atla terapi imkanı çok değerli bir hizmet. Burayı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Öncelikle de tesisimizi yeni oyun alanlarıyla donatacağız." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tay Park'ı Bir Yılda 350 Bin Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement