Tavşanlı'ya İş Güvenliği Laboratuarı - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'ya İş Güvenliği Laboratuarı

Tavşanlı Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası bünyesinde Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) İş Güvenliği Laboratuarı gerçekleştirilen törenle açıldı.

30.10.2013 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası bünyesinde Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) İş Güvenliği Laboratuarı gerçekleştirilen törenle açıldı.

Kütahya'da ilk olma özelliğini taşıyan laboratuarın açılış programına Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Kaymakam Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, İŞ-KUR İl Müdürü Feyzullah Eren Turan, Program Yönetimi Birim Başkanı Erce Şengül, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası Başkanı Yasin Demirci, Proje Koordinatörü Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cenap Fillikçioğlu, oda başkanları ve sanayi esnafı katıldı.

Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası Başkanı Yasin Demirci, esnaf için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirterek, programa iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür etti.

Demirci'nin ardından konuşan Mesleki Eğitim Müdürü ve Proje Koordinatörü Cenap Fillikçioğlu, iş güvenliği hakkındaki seminerler ve eğitim sürecindeki çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Belediye Başkanı Mustafa Güler de, Madeni Eşya ve Sanatkarları Odasının sanayici esnafı adına yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirterek, "Eğitim olmadan, kalkınmanın olması mümkün değildir. Bu tür projeler ve eğitim laboratuarlarıyla daha sağlıklı iş yerlerine kavuşacağız. Halkımızın yaşam koşullarını eğitimle güçlendirmemiz gerekiyor. Bunun yolu da bugün burada açtığımız laboratuar gibi önemli hizmetlerden geçiyor" dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ise her konuda bilgili olmanın ülke kalkınmasına çok önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Bilgi güçtür, bilgili olan güçlüdür. Çağımızda bilgili olmak kalkınma anlamına gelmektedir. Biz de ülkemizi dünya standartları içerisinde gelişmiş bir noktada görmek istiyorsak bu tür hizmetlerin artırılması için de gayret göstermeliyiz. Bir makine mühendisi olarak geçmişte mahkemelerde görülen iş kazalarında bilirkişi olarak görev yaptım. O günlerde gördüğümüz eksiklikler makine tesisatlarının kullanımları ve işçi kardeşlerimizin eğitimsiz olmalarıydı. Bugün gelinen noktada hükümetimiz insan odaklı politikalarla bu tür sorunların da giderilmesi için çalışmaktadır. Kalkınma Ajanslarının kurularak ülkemize nasıl hizmet ettiğini bu tür açılışlarla bir kez daha idrak ediyoruz. Zafer Kalkınma Ajansındaki arkadaşlarımıza da vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılış töreninde son konuşmayı ise Kaymakam Numan Hatipoğlu yaptı. Hatipoğlu, Tavşanlı ilçesinin maden ocaklarıyla ün yapmış bir şehir olduğuna dikkat çekerek, "İlçemiz maden zenginliği bakımından bölgemizin en değerli ilçelerinden birisidir. Hal böyle olunca tehlikeli iş kollarının yoğun olduğunu görmekteyiz. Burada GLİ ve EÜAŞ gibi devlet eliyle çalıştırılan işletmelerimizde geçmiş yıllarda eğitim programlarının verildiğini biliyoruz. Bu noktada özellikle özel sektöre çok önemli görevler düşmektedir. Bu şirketlerde çalışan işçi kardeşlerimiz bilinçlendirilerek kendi sağlıklarını ön plana çıkartan bir sistem oluşturulmalıdır. Bugün burada açmış olduğumuz laboratuarda bu anlamda işveren ve işçilerimize çok önemli bir hizmet verecektir. Bizler mülki amir olarak İŞ-KUR yetkililerimizle birlikte haftanın bir günü buluşarak işyerlerini geziyor, yaptığımız çalışmaları ve gelişmeleri işçi arkadaşlarımızla paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'ya İş Güvenliği Laboratuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement