Tavşanlı'dan Suriye'ye Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'dan Suriye'ye Yardım Kampanyası

Tavşanlı\'dan Suriye\'ye Yardım Kampanyası

İç savaşta şiddetin artarak sürdüğü Suriye’de insanların yardımına koşmak için Tavşanlı Yardım Platformu kampanya başlattı.

20.12.2013 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İç savaşta şiddetin artarak sürdüğü Suriye'de insanların yardımına koşmak için Tavşanlı Yardım Platformu kampanya başlattı. İlk toplantı Kaymakam Hatipoğlu, başkanlığında gerçekleştirildi.

İç savaşın giderek büyüdüğü ve çocukların rejim bombalarıyla öldürüldüğü Suriye'de yaşanan insanlık dramı karşısında Tavşanlı'da yardıma muhtaç Suriyelilere el uzatma adına harekete geçti.

Suriye'de kış aylarının çetin geçtiği dönemde savaş mağdurlarına yardım etmek amacıyla Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu başkanlığında toplantı düzenlendi. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda para yardımının yanı sıra kışlık elbise ve ilaç toplanması kararlaştırıldı.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıda STK yöneticileri görüşlerini bildirirken yapılacak yardımlar konusunda alt komisyon kurulmasına karar verildi. Kızılay Temsilcisi Ahmet Çakır, geçen yıl yapılan yardım kampanyasında toplanan giysilerin çok eski olduğunu hatırlatarak, yardımların toplanması esnasında vatandaşları bilinçlendirerek yeni elbiselerin temin edilmesi gerektiğini savundu.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu'da geçtiğimiz yıl 50 bin TL nakdi yardım topladıklarını söyleyerek elbise ve ilaç toplanması konusunda da Tavşanlıların hassas davrandığını kaydetti.

Belediye Başkanı Mustafa Güler ise belediye olarak sevgi evleri kanalıyla kampanya da vatandaşlara ulaşabileceklerini ifade ederek para yardımından ziyade ilaç temini konusunun çok daha önemli olduğunu belirtti. Bu arada al komisyon çalışmalarına hemen başladı. Toplantı sonrası ara vermeden bir araya gelen ve ilk toplantısını yapan üyeler yardım kampanyasının nasıl yürütüleceğini belirlemiş oldu. Müftülük kanalıyla camilerde başlatılacak olan yardım kampanyasına belediye ve kaymakamlıkta destek verecek. Hazırlanacak afişlerle Tavşanlı Yardım Platformunun çalışması halka duyurulacak.

Diğer taraftan köylerde de cami imamları ve muhtarlar vatandaşları bilgilendirerek giyilmedik ama sağ-lam eşyalarını kampanya kapsamında bağışlanmasını isteyecek.

Kaymakam Numan Hatipoğlu, ilçede bu tür konulara olan ilginin son derece memnuniyet verdiğini söyleyerek STK'ların işlevlerinde ki aktifliğe dikkat çekti. Hatipoğlu açıklamasında, "Tavşanlı'da geçtiğimiz yıl çok ciddi bir kampanya yürüttük. Son günlerde Suriye'de soğukla birlikte ortaya çıkan trajedi karşısında harekete geçmeyi uygun gördük. Dernek ve vakıfları bir araya getirerek yardımcı oluyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlı olacağını biliyoruz. Nakdi yardım konusunda Başbakanlığımızın hesabı var. Bizim hedefimiz ilaç ve giysi yardımına odaklanmak olacak" ifadelerini kullandı.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'dan Suriye'ye Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement