Tangojean'de Cumhuriyet Bayramı'nı 'Balo' Nostaljisiyle Yaşayın - Son Dakika
Güncel

Tangojean'de Cumhuriyet Bayramı'nı 'Balo' Nostaljisiyle Yaşayın

Tangojean\'de Cumhuriyet Bayramı\'nı \'Balo\' Nostaljisiyle Yaşayın

Cumhuriyet'in ilk yıllarına ait balo geleneği geri dönüyor. Tangojean, Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. Yıldönümünü, Cumhuriyet Balosu'yla kutlayacak.

25.10.2014 14:29  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlki, 1925 yılında Atatürk'ün önderliğinde yapılan Cumhuriyet Balosu'nun ruhunu yaşamak isteyenler, baloya şık kıyafetleriyle katılabilecek. 29 Ekim'de düzenlenecek Cumhuriyet Balosu'nun ardından gecede Özdener Koyutürk yönetimindeki Okotango Kuarter de sahne alacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için düzenlenen balolardaki dans karelerini bilmeyen, hatırlamayan yoktur. 1920'li yılların zarafeti içindeki o kareler günümüze taşınıyor. Tangojean, Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. Yıldönümünü, Cumhuriyetimizin ilk yıllarına ait balo geleneğiyle kutlayacak. "Dans Özgürleştirir" mottosu ile hareket eden ve dansın yaygınlaşması amacıyla 12 yıldır çalışmalarını yürüten Tangojean, ilki 1925 yılında Atatürk'ün önderliğinde yapılan modern sosyal yaşamın oluşmasında önemli bir etkinlik olan Cumhuriyet Balosu ruhunu yeniden yaşatıyor. Tango dansçılarıyla birlikte bu ruhu ve atmosferi yaşamak isteyenler baloya şık ve zarif kıyafetleriyle katılabilecek.

Taksim'deki Tangojean Kulüp'te gerçekleştirilecek 29 Ekim Cumhuriyet Balosu'nun ardından, gecede ayrıca Özdener Koyutürk yönetimindeki Okotango Kuartet de sahne alacak. Okotango'ya Dj Mihran Şigaher de müzik seçimleriyle eşlik edecek.

Babadan oğla tango müziği geleneğini devam ettiren Özdener Koyutürk, Türkiye'nin düzenli tango müziği yapan orkestrasının şefliğini de yapıy

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tangojean'de Cumhuriyet Bayramı'nı 'Balo' Nostaljisiyle Yaşayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement