Taliban Lideri Molla Ömer Öldü - Son Dakika
Güncel

Taliban Lideri Molla Ömer Öldü

Afgan hükümet kaynakları, Taliban lideri Molla Ömer'in bir süre önce öldüğünü açıkladı. ABD, 2001'den beri görülmeyen Ömer'in yerini bildirene 10 milyon dolar ödül vaad etmişti.

29.07.2015 13:02  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afgan hükümet kaynakları, Taliban lideri Molla Ömer'in bir süre önce öldüğünü bildirdi. Basında çok az fotoğrafı olan Taliban yönetiminin lideri Molla Muhammed Ömer, fotoğrafının çekilmesine ya da kameralarla görüntülenmesine izin vermemesiyle tanınıyordu. Bu nedenle de "Yüzü olmayan adam" olarak anılıyordu.

DAHA ÖNCE DE İDDİALAR VARDI

Taliban'ın ruhani lideri olarak kabul edilen ve 55 yaşında olduğu tahmin edilen Molla Ömer'in öldürüldüğüne dair geçmiş yıllarda da iddialar ortaya atılmıştı.

2 YIL ÖNCE ÖLDÜĞÜ AÇIKLANDI

Afgan hükümetinden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine Pakistan'ın Molla Ömer'in ölümü konusunda Afganistan hükümetine bilgi verdiğini söyledi. Yetkili, Molla Ömer'in 2 yıl önce Pakistan'da önemli bir sağlık sorunu nedeniyle öldüğünü savundu.

BAYRAM MESAJI YAYIMLAMIŞTI

Molla Ömer'in yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında, Afgan hükümetiyle Taliban arasındaki barış görüşmelerine destek verdiği bildirilmişti.

ABD BAŞINA ÖDÜL KOYMUŞTU

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, 2001'de Afganistan'ın ABD öncülüğündeki yabancı kuvvetler tarafından işgalinden bu yana görülmeyen Molla Ömer'in yerini bildirene 10 milyon dolar tutarında ödül vaad etmişti.

11 EYLÜL SALDIRILARINA DESTEK VERMİŞTİ

11 Eylül saldırılarını düzenleyen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e destek veren Molla Ömer, ABD öncülüğündeki koalisyonun müdahalesiyle Taliban'ın devrildiği 2001 yılından bu yana kamuoyunca görülmedi.

MOLLA ÖMER KİMDİR?

Afganistan'ın Kandahar vilayetine bağlı Şah-ı-Himmat köyünde 1960'da dünyaya gelen Molla Ömer, 1980'lerde Sovyetler Birliği'ne karşı savaşa katılmış ve bir şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu sağ gözünü kaybetmişti.

El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin ile yakın ilişkisi olan Molla Ömer, 1996'da Taliban'ın lideri olmuştu. Taliban, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin 2001'de Afganistan'a düzenlediği operasyonların ardından iktidardan uzaklaştırılmıştı.

Taliban Lideri Molla Ömer Öldü

Son Dakika Güncel Taliban Lideri Molla Ömer Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • UFAK BILGI: Gerçek Müslümanlık için Savaşan tek örgütün lideridir kendisi bence yorumlarınıza dikkat edin işid gibi benzetmeler yapmayın Allah mekanını cennet etsin 15 7 Yanıtla
  • asi: Bu tipsiz içinde yaş tutacakmi Türkiye 7 14 Yanıtla
  • xslm: Allah rahmet eylesin. 15 4 Yanıtla
  • SULEYMAN CIMEN: BU TIP ADAMLAR VE BUNLARIN YOLUNDAN YURUYEN ADAMLAR, HEPSI ISLAM DINININ YUZ KARASI, BUNLAR VARYA YERYUZUNDE REZILLIGIN DANISKASI, BU TIP YOBAZ INSANLAR YUZUNDEN YERYUZU RAHAT BULMAYACAK, HEP KAN DOKULECEK, MASUM INSANLAR HEP OLECEK, YAHUDILERDE BILE BU ASAGILIK INSANLARDAN DAHA FAZLA MERHAMET VAR, DIKKAT EDIN ISLAM DENINCE AKLA HEP KAN GELIYOR, BU SOYSUZLAR YUZUNDEN, BU YUZDEN BIZI DUNYA SEVMEDI SEVMEYECEK, AHIRETTEDE ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN, CUNKU, BU TIP INSANLAR YUZUNDEN INSANCA YASAYAMADIK. 6 13 Yanıtla
  • KEKOVALI: İŞİD, EL KAİDE, HİZBULLAH, BOKO HARAM, TALİBAN, EL ŞEBAP...BUNLARI ÜSTÜSÜTE KOYACAKSIN VERECEKSİN ALTINA ODUNU..DÜNYA İÇİN BÜYÜK BİR TEMİZLİK OLUR...KATLİAMCI, TECAVÜZCÜ, GANİMETÇİ, CARİYECİ, 4 KADINCI, RECMCİ, NE KADAR İNSANLIK DÜŞMANI ŞERİATÇI VARSA HELAK OLSUN.... 2 15 Yanıtla
  • FEHMİ: GEBERSİN 8 8 Yanıtla
  • baran akdag: sizin gibi dinden haberi olmayan ahmaklar oldukca bu insanlık hep byle kalır konustugunuz adam bir öncü dür mucahittir ama siz ne bilirsiniz kuranı kerimi ve anlamını daha okumamıssınız bos boskonusuyorsunuzz kafirleri allah molla ömerden razı olsun bizide onun gibi kendi yolunda savasanlarda kafırlerın boyunlarını vuranlardan eylesin amin 13 3 Yanıtla
  • yaşlı kurt: iyi olmus sanirim guzel bakmiyor 12 3 Yanıtla
  • patlıcan: Sıfatına zicm 5 10 Yanıtla
  • Türkiye halkin partisi hdp: Surati Kurumus inek tezegine benziyen yaratik 5 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement