Su Basan Maden Ocağına Bakanlık Ceza Kesmiş - Son Dakika
Güncel

Su Basan Maden Ocağına Bakanlık Ceza Kesmiş

Karaman'ın Ermenek ilçesinde su basan maden ile ilgili bakanlığın geçtiğimiz haziran ayında denetim yaptığı ve 9 bin TL para cezası kestiği öğrenildi.

28.10.2014 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 işçinin mahsur kaldığı Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit kömürü ocağına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu yıl 19- 20 Haziran tarihlerinde yapılan denetimde, "Madenin kapatılmasını gerektirmeyen eksikliklerden" dolayı 9 bin lira idari para cezası uygulandığı ortaya çıktı.

ŞİRKETİN SAHİBİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI

Ermenek Cumhuriyet Savcılığı Has Şekerler Madencilik Ltd. Şti.'ye ait kömür ocağında 18 işçinin mahsur kaldığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. Has Şekerler Madencilik Ltd. Şti.'nin sahibi Saffet Uyar'ın 1994 yılından 2009 yılına kadar üç dönem Güneyyurt Belediye Başkanlığı yaptığı, 2009 seçimlerinde AK Parti'den yeniden aday olduğu ancak kazanamadığı belirtildi.

ÖĞLE YEMEĞİ YİYORLARDI

Olayın meydana geldiği sırada işçilerin yemek molasında olduğu ve birden gelen suyun bulundukları yeri kapladığı, suyun tazyikiyle ocağın yukarısına doğru fırlayan işçilerin kurtulduğu, diğerlerinin çıkamadığı belirtildi. Yakındaki ocakta çalışanlardan adının açıklanmasını istemeyen bir işçi, "Burada çalışan arkadaşlarımız yemek molasındaydı ve yemeği aşağıda, ocağın içinde yiyorlardı. Aslında yemek için yukarı çıkmış olsalardı böyle olmazdı" dedi.

Su Basan Maden Ocağına Bakanlık Ceza Kesmiş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Su Basan Maden Ocağına Bakanlık Ceza Kesmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement