Sony'nin Yeni İlginç Selfie Patenti - Son Dakika
Teknoloji

Sony'nin Yeni İlginç Selfie Patenti

Sony\'nin Yeni İlginç Selfie Patenti

Sony'nin almış olduğu yeni patent, kullanıcıların ruh halini analiz edebilen Selfie teknolojisi olarak dikkat çekiyor.

04.07.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Furkan Yaldız - -

Milyonlarca kişinin kullandığı Özçekim (Selfie) trendi için teknoloji devleri de çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Japonya merkezli Sony, daha öncesinde Selfie odaklı akıllı telefonlarını tüketicilerin beğenisine sunmuştu. Bu sefer ortaya çıkan yeni bir patent ise Sony'nin ilginç bir Selfie teknolojisi üzerinde çalıştığını gün yüzüne çıkardı.


Sony'nin başvurduğu yeni patent, kısacası kullanıcı için en uygun olan Selfie fotoğrafını seçmeye yardımcı oluyor. Yeni Selfie teknolojisi bunun için öncelikle gün boyunca Google Glass, telefon ve kamera gibi cihazlarla kullanıcının fotoğrafını çekiyor. Daha sonrasında çekilen fotoğraflar, işlenmek üzere güvenli bir ağ üzerine gönderiliyor. Hemen ardından yazılım, fotoğraflardaki görüntüleri algılayarak kullanıcının duygusunu analiz ediyor. Duygulara göre farklı zaman çizelgesi oluşturmak da mümkün. Ayrıca söz konusu teknolojisi sayesinde kullanıcının, gece uyurkenki ruh hali de öğrenilebiliyor.


Öte yandan çekilen fotoğrafların bir ağ sunucusuna gönderilmesinden dolayı bazı kaynaklar, bu durumun gizlilik için endişe verebileceğini de belirtiyor.




Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony'nin Yeni İlginç Selfie Patenti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement