Soma Faciası Soru Önergelerine Cevap Verilmiyor - Son Dakika
Güncel

Soma Faciası Soru Önergelerine Cevap Verilmiyor

Soma Faciası Soru Önergelerine Cevap Verilmiyor

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'e, Soma faciası ile ilgili, bakanlıklara yönetilen ancak cevapsız bırakılan soru önergelerinin sayısını sordu.

04.09.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'e, Soma faciası ile ilgili, bakanlıklara yönetilen ancak cevapsız bırakılan soru önergelerinin sayısını sordu.

CHP'li Özel, Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 6. kısmında yer alan denetim yollarından biri de yazılı soru önergesidir. Buna göre; "Yazılı sorular Başbakanlığa veya ait olduğu bakanlığa gönderildiği tarihten itibaren en geç on beş gün içinde cevaplandırılır. Başkan, bu süre içinde cevaplandırılmayan yazılı sorular için Başbakanın veya ilgili bakanın dikkatini çeker. Yazılı sorular, dikkat çekme yazısının gönderildiği tarihten itibaren on gün içinde de cevaplandırılmazsa, önergenin süresi içinde cevaplandırılmadığı gelen kâğıtlar listesinde ilan edilir. Hükümet, yazılı sorunun cevabını, gereken bilgilerin derlenebilmesi için Başkanlığa bilgi vermek suretiyle bir ayı geçmemek üzere geciktirebilir" dedi.

13 Mayıs Soma faciasının sonrasında ise tüm kamuoyunun cevap beklediği çok sayıda konuyu milletvekillerinin gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gerekse Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına yazılı sorular aracılığıyla sorduğunun altını çizen Özel, "Ancak Soma faciası ile ilgili çok sayıda yazılı soru önergesinin birçoğu hala yanıtlanmamıştır" ifadelerini kullandı.

Özel, Çiçek'in şu soruları yanıtlamasını istedi:

"13 Mayıs Soma faciasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yöneltilen soru önergesi sayısı kaçtır?

13 Mayıs faciasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yöneltilen yazılı soru önergelerinden kaçı cevaplanmıştır?

13 Mayıs faciasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yöneltilen soru önergelerinden kaçı Soma faciası ile ilgilidir? Bakanlık tarafından, Soma faciası ile ilgili olan yazılı soru önergelerinden süresi geçtiği halde yanıtlanmamış olanların sayısı kaçtır?

13 Mayıs Soma faciasından sonra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına yöneltilen soru önergesi sayısı kaçtır?

13 Mayıs faciasından sonra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına yöneltilen yazılı soru önergelerinden kaçı cevaplanmıştır?

13 Mayıs faciasından sonra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına yöneltilen soru önergelerinden kaçı Soma faciası ile ilgilidir? Bakanlık tarafından, Soma faciası ile ilgili olan yazılı soru önergelerinden süresi geçtiği halde yanıtlanmamış olanların sayısı kaçtır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Soma Faciası Soru Önergelerine Cevap Verilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement