Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Faciada yaşamını yitiren Ramazan Sökmen ile yaklaşık 1 yıl boyunca imam nikahıyla birlikte yaşadığı Emine Elibol, ölüm aylığı ve tazminat alamadığı gerekçesiyle dava açtı.

17.07.2014 16:17

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden Ramazan Sökmen'in, imam nikahıyla birlikte yaşadığı Emine Elibol, ölüm aylığı ve tazminat alamadığı gerekçesiyle hukuk mücadelesi başlattı.

Elibol, gazetecilere açıklamasında, hem Ramazan Sökmen'in hem de kendisinin daha önce bir kez evlenip boşandıklarını söyledi. Geçen yıl tanıştıklarını ve evlenmeye karar verdiklerini ancak ikisinin de boşanma işlemleri sonuçlanmadığı için ilk etapta imam nikahıyla birlikte yaşamaya karar verdiklerini ifade eden Elibol, mutlu bir birlikteliklerinin olduğunu belirtti.

Maden faciasından birkaç gün önce ikisinin de boşanma işlemlerinin tamamlandığını anlatan Elibol, "Ramazan, resmi nikahımızın olmasını istiyordu. Ölmeden 3 gün önce nüfus dairesine gitti ama nüfustan düşmediğini öğrendi. Ardından da maden faciasında vefat etti. Yani isteyerek böyle bir nikahsız yaşama durumu yok. Eşim öldükten sonra kağıtlarım geldi. Şimdi bana diyorlarki resmi nikahın neden yok. Onun bana baktığına dair belgelerim var, bilirkişi raporlarım var. Bana baktığına dair bir sürü kanıtım var. Ama bu kanıtların aylık almak için yetersiz olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

Bunun üzerine Manisa Barosundan yardım alarak işveren ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aleyhine dava açtıklarını bildiren Elibol, resmi nikahı bulunmadığı için yaşadığı mağduriyetin giderilmesini istedi.

-Kaymakam Atçı

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ise Emine Elibol'un kendisini ziyaret ederek yaşadığı sorunlarını anlattığını ve yardım istediğini söyledi.

Bu konuda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlatan Atçı, şunları kaydetti:

"Eşiyle fiilen evlenmişler ama resmen evlenememişler. Tabii resmen evlenemedikleri için bazı haklardan faydalanamıyor. İdari olarak yapılacak bir şey yok. Artık adli olarak başvurması durumunda ne gibi bir hak elde edebilir, buna yargı karar verecek. Resmen evli olmadıkları için idari olarak yapılacak olanları yaptık ama emeklilik işlemleri gibi kanuni mirasçılık hakları konusunda artık yargı karar verecek." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement