Soma'da 301 Madencinin Can Verdiği 45 Sanıklı Davada, Sekizinci Oturum - Son Dakika
Güncel

Soma'da 301 Madencinin Can Verdiği 45 Sanıklı Davada, Sekizinci Oturum

Soma\'da 301 Madencinin Can Verdiği 45 Sanıklı Davada, Sekizinci Oturum

Soma Davası'nda verilen ilk aranın ardından mağdurların avukatları söz almaya devam etti.

24.04.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Davası'nda verilen ilk aranın ardından mağdurların avukatları söz almaya devam etti. Soma'daki faciada yaşamını yitiren madencilerden 40 yaşındaki Mustafa Kaya'nın bugün doğum günü olduğunu belirten avukatı Sercan Aran, "Tutuklu sanıklar arasında bulunan havalandırma mühendisi Fuat Ünal Aydın, 'Defter önüme hazır geliyor imzalıyordum.' İş güvenliği sorumlusu mühendis Ergün Yılmaz da bütün pano ayaklarını gezdiğini belirtip, 'Gaz ölçümü yapmadım. Topçu defteri de vekilimde' diyor. Bu iki tutuksuz sanığın delil karartmasının engellenmesi için tutuklanmalarını istiyoruz" dedi.

"DELİLLERİ KARARTMA DURUMU VAR"

Mağdur avukatlarından Ceren Uysal da sanıklardan iş güvenliği uzmanı Serhat Dinç ve maden mühendisi Serdar Günay'ın tutuklanmalarını istedi. Avukat Uysal, "Serdar Günay, mahkemedeki ifadesinde, 'Tehlike görünce madeni boşaltma yetkim var ancak olay günü risk yoktu" demişti. Ancak, risk vardı. Sensörler yüksek değerleri gösteriyordu. Bu kişi yine Eynez Maden Ocağı'nda çalışıyor. Delilleri kartma durumu var. Tutuklanmaları lazım" dedi.

Avukat Evren İşler de bazı tutuksuz sanıkların, amirlerini kurtarmak için mahkemede ifade değiştirdiğini belirtip, bunun dikkate alınmasını talep etti.

"BAKANLIK, DANIŞTAY KARARINA RAĞMEN ELEMANLARINI YARGILATMIYOR"

Mağdur avukatlarından Can Atalay da "Burada konuştuğumuz ölüm. Bakanlık, Danıştay kararına rağmen elemanlarını yargılatmıyor. Bu ülke Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın isimlerini unutmayacak" dedi. Avukatların taleplerinin ardından duruşmaya ara verildi.

"DAVA SİSTEMATİKTEN UZAK VE NOKSAN DEVAM ETMEKTE"

MHP Manisa Milletvekili ve Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu üyesi Erkan Akçay da duruşmaya verilen arada bir açıklama yaptı. Milletvekili Akçay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Danıştay kararına rağmen sanık konumunda olması gereken kişilere soruşturma izni vermemekte ısrar edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Bunun suç olduğunu belirten Akçay, "Bu yargılama fevkalade bir sistematikten uzak ve noksan devam etmektedir. Dolayısıyla baştan itibaren bu noksanlığın devam etmesi halinde yargılama sonucunun da adaletsiz bir şekilde sonuçlanacağını görmek için kahin olmaya gerek yok. Çünkü sadece şirketin belli başlı birkaç yöneticine yönelik bir tutuklama ve iddiaların olması, asıl mal sahibi, mülk sahibi ve denetimden sorumlu kamunun bu mahkemenin dışında tutulması mümkün değildir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma'da 301 Madencinin Can Verdiği 45 Sanıklı Davada, Sekizinci Oturum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement