Smdk Başkanı Hoca, Berlin'de - Son Dakika
Güncel

Smdk Başkanı Hoca, Berlin'de

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bir kaç gün önce Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile ilgili yaptığı açıklamaya yönelik olarak, "Hiç bir Suriyeli, elleri kanlı olan Beşşar Esed ile tokalaşmayı kabul etmeyecek" dedi.

17.03.2015 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bir kaç gün önce Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile ilgili yaptığı açıklamaya yönelik olarak, "Hiç bir Suriyeli, elleri kanlı olan Beşşar Esed ile tokalaşmayı kabul etmeyecek" dedi.

Hoca, Suriyeli muhaliflerin Berlin temsilciliğinde basın açıklamasında bulundu.

Bir gazetecinin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Beşşar Esed ile ilgili yaptığı açıklamaları nasıl değerlendirdiği şeklindeki soruya, "Hiç bir Suriyeli, elleri kanlı olan Beşşar Esed ile tokalaşmayı kabul etmeyecek" diye cevapladı.

Hoca, kendi tutumlarının Esed ve istihbaratından kurtulmak için rejimle müzakerelere başlamak olduğunu belirtti.

Daha öncede Suriye rejimi ile Cenevre'deki toplantı kapsamında da görüşmelerde bulunduklarını hatırlatan Hoca, "Esed ile müzakere edilemez, çözümün bir parçası değil. O sorunun bir parçasıdır" dedi.

Hoca, Suriye rejimi ile müzakerede bulunmanın sorun oluşturmadığını ifade ederek, ancak bu müzakere sürecinin kendilerini, Esed'in ve istihbaratının olmadığı yeni bir geçiş dönemine götürmesi gerektiğini vurguladı.

Hoca, Berlin temasları kapsamında Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Smdk Başkanı Hoca, Berlin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • erkan: istibaratın askerin olmadığı yönetimin laçka olduğu de mi? yani kukla devlet istediğiniz. bir yeni ırak yeni libya de mi? güçsüz ülke. israilin tam istediği. hatta size sınır da koyarlar artık silahsız bir ülke olursunuz. çıkış iddianızın hepsi din merkezli. insan merkezli olsa tamam haklısınız diyeceğim. ama insanları kışkırttığınızda bunlar alevi siz sunnisiniz, müslüman olarak yönetilmiyorsunuz cihad etmelisiniz falan şeklinde insanları ayaklandırdınız. insan kaynaklı bir söyleminizi söyleyin. siz asıl şeytanlarsınız. . 0 0 Yanıtla

Advertisement