Siverek'te Uygulamalı Bilimler Fakültesi Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Siverek'te Uygulamalı Bilimler Fakültesi Açılıyor

Siverek\'te Uygulamalı Bilimler Fakültesi Açılıyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Harran Üniversitesi bünyesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi açılacağı duyuruldu.

08.11.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin alt yapı çalışmaları kapsamında ilçede okul binası teminine yönelik çalışma başladı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın beraberinde Üniversite Genel Sekreteri Abdülhalim Dündar, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Abuzer Pınar ve Prof.Dr. Şerafettin Çelik, Siverek Kaymakamı Vural Karagül ve Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile birlikte fakültenin Uluslararası Ticaret, Lojistik ve Muhasebe ve Finansman bölümleri için eski devlet hastanesi ile eski hükümet konağında incelemelerde bulundu.

STK VE KURUMLARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ

Önceki gün Siverek'te yerel yönetimle ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinin eğitim öğretime açılması için Siverek kaymakamlığı belediye ve STK'larla bir toplantı yaptık. Toplantıda fakülte binasının yeri ve açılacak bölümler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Siverek kaymakamlığı fakülte binası için iki adet yer gösterdi. Binalarda heyet olarak incelemelerimizi yaptık" dedi.

ÖĞRETİM ÜYESİ ALIMI YAPILACAK

Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin faaliyete girmesi için ayrıca öğretim üyesi alımının yapılacağını söyleyen Rektör Taşaltın, "Biz inceleme yaptığımız binalar ile ilgili üniversite olarak bir değerlendirme yapacağız. Değerlendirme yapıldıktan sonra şu an açılmış olan bölümler için öğretim üyesi alımına başlanacak. Sonrasında ise öğrenci alımı ile ilgili YÖK'e başvuru yapacağız" diye konuştu.

YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK

Siverek'te bulunan Siverek Meslek Yüksekokulu'nda bulunan Bilgisayar Programcılığı, Gıda Teknolojisi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarına ek olarak yeni bölümler açmayı planladıklarını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Ayrıca şu an mevcut Meslek Yüksek Okulu bünyesinde yeni bölümler açılması için çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaymakam Dr. Vural Karagül ise ilçe için yapılacak en önemli hizmetin bir an önce fakültenin kurulması olduğunu belirterek şu sözleri kullandı: "Bu çalışmaları yerinde incelemeye gelen Harran Üniversitesi rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve beraberindeki heyet ile okulumuzu açabileceğimiz alanları gezdik. Tüm hemşerilerime şunu belirtmek isterim ki en kısa zamanda ilçemizde Uygulamalı Bilimler Fakültesinin hizmete girmesi için tüm imkânları kaymakamlığımız olarak seferber edeceğiz. Bu konudaki duyarlılıktan dolayı rektör hocama da teşekkür ederim."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siverek'te Uygulamalı Bilimler Fakültesi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement