Siverek Sivil İnisiyatif Heyeti Diyarbakır'da Temaslarda Bulundu - Son Dakika
Yerel

Siverek Sivil İnisiyatif Heyeti Diyarbakır'da Temaslarda Bulundu

Siverek ilçesinde, 40 sivil toplum kuruluşundan oluşan Siverek Sivil İnisiyatif heyeti, YİBO'nun (Yatılı İlköğretim Okulu) Meslek Yüksek Okulu'na tahsisi, yüksek okulda yeni bölümlerin açılması hakkında ve Siverek'te dört yıllık Sağlık Bilimleri...

01.03.2013 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek ilçesinde, 40 sivil toplum kuruluşundan oluşan Siverek Sivil İnisiyatif heyeti, YİBO'nun (Yatılı İlköğretim Okulu) Meslek Yüksek Okulu'na tahsisi, yüksek okulda yeni bölümlerin açılması hakkında ve Siverek'te dört yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması ile ilgili çalışmalarına Diyarbakır'da devam etti.

Siverek Sivil İnisiyatif Heyeti, Diyarbakır Dicle Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Yüksek Öğretim Kurumu Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Heyetin Sözcüsü SİVİL-DER Başkanı Muzaffer Bayram, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları kaydetti: "Siverek'te bulunan sivil toplum kuruluşları adına sizleri ziyaret etmiş bulunmaktayız. 1994 yılında kurulmuş olan ve Endüstri Meslek Lisesinin eklenti binasına sıkışmış olan Meslek Yüksek Okuluna daha uygun bir bina bulmak için yola çıktık. Konu ile ilgili Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Siverek Kaymakamı, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şanlıurfa Vali Yardımcısı ile görüştük."

Görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini belirten Bayram, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın destekleriyle eski devlet hastanesinin meslek yüksek okuluna tahsis edildiğini ancak yetersiz olduğu belirtti. Bu nedenle yaptıkları görüşmelerde yatılı bölge ilköğretim okulunu Harran Üniversitesi'ne tahsis edilmesi gerektiğini, YİBO'nun tahsis edilmesi durumunda Siverek'te Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulması için destek beklediklerini anlattı.

Dicle Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Yüksek Öğretim Kurumu Genel Kurul Üyesi Prof.Dr. Mehmet Emin Yılmaz da yaptığı açıklamada, "Ziyaretinizle beni onurlandırdınız. Çalışmalarınız Siverek için çok anlamlı. Bir Siverekli olarak bu girişiminizi desteklediğimi bilmenizi isterim. Siverek'te fakültenin kurulması Siverek'in çehresini değiştirecektir. Siverek'te bir fakültenin kurulması benimde bir hayalimdir" dedi.

Yılmaz, Meslek Yüksek Okuluna tahsis edilen eski devlet hastanesinin onarılması ve gerekli tadilatın yapılması durumunda yeni bölümlerin açılabileceğini ve kapanmış olan yatılı bölge ilköğretim okulunun binasının Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile (veya valiliğin onayı ile) haran üniversitesine tahsisi durumunda sağlık bilimleri fakültesi kurulması için her türlü çabayı sarf edeceğini söyledi.

Yatılı bölge ilköğretim binasının tahsis edilmesi durumunda Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasının önemli koşullarından birinin yerine getirilmiş olacağını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Fakültelerin kurulması için iki önemli faktörden biri binadır. Diğeri öğretim görevlilerin teminidir ki bu da Harran Üniversitesi'nin görev alanı içerisinde olup çözümü mümkündür." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek Sivil İnisiyatif Heyeti Diyarbakır'da Temaslarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement