Siirt'te İsrail Boykotu - Son Dakika
Yerel

Siirt'te İsrail Boykotu

İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medyada İsrail ürünlerini satın almama çağrısı üzerine, Siirt'teki bir kafenin sahibi, İsrail ürünlerini boykot kararı aldı.

21.07.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medyada İsrail ürünlerini satın almama çağrısı üzerine, Siirt'te bir firmanın temsilcisi, İsrail ürünlerini boykot kararı aldı.

Kentteki kafe işleten Servet Özsabuncu, AA muhabirine, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadıklarını ifade ederek, İsrail'in yaptığı zulme çanak tutmak istemediklerini söyledi.

Özsabuncu, Filistin'in yanında olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu zulme, 'dur' demek ve Filistin'e destek olmak amacıyla İsrail ürünlerinin satışlarını durdurarak boykot kararı aldık. Zulmü durduramıyorsak başkalarının bu zulmü duymasını sağlamak istedik. Siirt'te faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının ve işletmelerin bu tür boykotlara destek vermelerini temenni ediyoruz. Filistin'deki Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. İsrail'i lanetliyor ve kınıyoruz."

"Dondurma satışlarımızı durdurduk"

Kafenin işletmecisi Hakan Özavcı da tüm sivil toplum kuruluşlarını aldıkları boykot kararına destek vermeye davet etti.

Müslümanların Gazze'deki saldırılar karşısında duyarlı olması gerektiğine ifade eden Özavcı, "Filistinli kardeşlerimize zulmeden İsrail'in mallarını boykot etmek için aldığımız kararı uygulamaya başlattık. Allah'ın izniyle dondurma satışlarımızı durdurduk" dedi.

"Müslümanlar, Kudüs'teki mescidimize sahip çıkalım. O bombalar ki; çocukların üzerine atılıyor" ifadesini kullanan Özavcı, serinlemek için tercih ettikleri dondurmaları artık yemeyeceklerini belirtti.

Özavcı, "Ey İsrail, zulmünü durdur. Allah seni perişan etmeden durdur" diye konuştu.

Daha sonra kafede yer alan dordurma markasının isminin üstüne siyah bant çekilerek, bu ürünlerin satışı durduruldu.

Siirt Tüketiciyi Koruma Derneğinden çağrı

Öte yandan ve Siirt Tüketiciyi Koruma Derneği'nce, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle vatandaşlara kola, sigara ve hamburger tüketmemeleri çağrısında bulunuldu.

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi de olan Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Enver Aytaç, İsrail'in saldırılarının soykırıma dönüştüğünü belirterek, yaşanan trajedinin mimarının İsrail olduğunu söyledi.

Filistin halkına yönelen silahlara giden paraya ortak olmak istemediklerini kaydeden Aytaç, şöyle dedi:

"Geçmiş yıllarda çeşitli sivil toplum örgütlerinde yapılan çalışmalarla gerçekleştirdiğimiz ve başarıya ulaşan tüketici boykotlarıyla edindiğimiz deneyim ışığında, yaşanan zulmü finanse eden küresel sermayenin en önemli sembolleri olan kola, sigara ve hamburgeri satın almayarak masum Filistin halkının yanında olduğumuzu göstereceğiz. Özellikle sosyal medyada yaygınlaşan boykot çağrılarında yer alan kimi markaların seçiminde yapılan yanlışlıklara dikkat çekiyor, 'cephane bizden değil' boykotunun sadece kola, sigara ve hamburger ile sınırlı olduğunu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Türkiye tüketicisi geçmiş yıllardaki boykot kampanyalarında olduğu gibi bu kez de başarılı olacak, tüketici boykotunu kararlılıkla uygulayacaktır." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te İsrail Boykotu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement