Siirt'te Fidan Dikim Töreni - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Fidan Dikim Töreni

Siirt'te Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç Kışlası'nda, fidan dikimi töreni düzenlendi.

14.04.2014 16:01  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç Kışlası'nda, fidan dikimi töreni düzenlendi.

Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç Kışlası'nda yapılan fidan ekim törenine, Ahmet Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Sami Ekim, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, İl Müftüsü Faruk Arvas, Orman İşetme Müdürlüğü yetkilileri ile Tema Vakfı Siirt Temsilcisi Hasan Gök ve askerler katıldı.

İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından yapılan duanın ardından, törene katılan katılımcılar, belirlenen yerlere fidanları dikerek, can suyu verdi.

Siirt'ti yeşillendirmek ve oksijen kazandırmak için her bireyin bir fidan dikmesini isteyen Vali Aydın, ilk çam fidanının dikimini gerçekleştirdi.

Siirt'in dört bir yanını yeşile donatmayı hedeflediklerini belirten Vali Aydın, "Bugün Mehmetçik kardeşlerimizle birlikte fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Kışlamızda 660 bin metre karelik alana, 25 bin çam fidanı, 100 adet, beş yaşında Melen Servi, 100 adet beş yaşında Mavi servi ve 150 adet beş yaşında çam fidanı dikilecek. 660 bin metre karelik alan, Orman işletme müdürlüğümüze ait traktörlerle sürülmüş olup, alan dozerlerle teraslanmış, fidanların dikimi için çukurlar açılarak hazır hale getirilmiş, yangın yolları da açılmıştır" dedi.

Fidan dikiminin ardından, katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Fidan Dikim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement