Siirt Elif Öğretmenin Cenazesi Memleketi Kayseri'ye Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Siirt Elif Öğretmenin Cenazesi Memleketi Kayseri'ye Gönderildi

Siirt Elif Öğretmenin Cenazesi Memleketi Kayseri\'ye Gönderildi

Siirt yaşanan çatışmalardan etkilenerek dün akşam saatlerinde kaldığı polis evinin 4'üncü kattından atlayarak intihar eden öğretmen Elif İpek Koçtürk'ün cenazesi bugün yakınları tarafından alınarak, memleketi Kayseri'ye götürüldü.

10.10.2014 15:18

Siirt yaşanan çatışmalardan etkilenerek dün akşam saatlerinde kaldığı polis evinin 4'üncü kattından atlayarak intihar eden öğretmen Elif İpek Koçtürk'ün cenazesi bugün yakınları tarafından alınarak, memleketi Kayseri'ye götürüldü.

IŞİD'in Kobani'ye saldırısı nedeniyle Siirt kent merkezinde yaşanan çatışmalardan etkilenen öğretmen Elif İpek Koçtürk, dün akşam saat 18.30 sıralarında kaldığı polis evinin 4'ncü katındaki odasının penceresinden atlayarak yaşamına son verdi.

Siirt Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan Elif öğretmenin cenazesi yapılan otopsinin ardından bugün Annesi Ayşe ve babası Mustafa İpek ile yakınları tarafından alınarak memleketi Kayseri'nin Yahyalı İlçesi Derebağı Beldesi'ne götürüldü.

Elif öğretmenin polisevindeki odasında bulunan eşyalarının içinde bulunduğu valizler de tabutun konulduğu cenaze aracına konuldu. Elif öğretmenin eşyaları da cenazesiyle birlikte cenaze aracına konuldu.

İki yıl önce evlenerek Muğla'ya yerleşen Elif İpek Koçtürk, eğitim ve öğretim yılı öncesi ilk kez ataması yapılmıştı. Siirt'in Baykan İlçesi'ndeki Gazi Mustafa Kemal Orta Okulu'nda öğretmenliğe başlayan Elif öğretmen, kalacak yer bulamadığı için babasının Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memuru olması nedeniyle Siirt Polis Evi'nde kalıyordu.

7 Ekim tarihinde arkadaşlarıyla, sosyal paylaşım siteleri facebook ve twiterdeki sayfasında konuşan Elif öğretmen yaşadığı kaosu paylaşmıştı. Bugün de facebooktaki sayfasında, siyah zemin üzerine, Elif duruşu, Seni unutmayacağız, Şehit Elif İpek Koçtürk öğretmen gibi sözler yazıldığı görüldü. Hakkında ve açıklama bölümlerinde de Elif öğretmenle ilgili olarak, Şehit Elif İpek Koçtürk, intihar edecek bir kişi değildi. Hem yaşantısıyla, hem bilgisiyle, bunu asla yapmayacak bir insan. öldürüldüğünü biliyoruz. ve adalet yerini buluncaya dek elimizden geleni yapacağız. Bu bir davadır. Bu bir vatan sevdasıdır sözler yazıldığı görüldü.

Ayrıca baş harfleri yan yana getirildiğinde, Elif öğretmenimi oluşturan bir şiir yazıldığı görüldü. Şiirin sözleri ise şöyle

E-Elerin ilme yöneldi, vatan aşkı ile

L-Lal olan dillere hakkı söylettin

İ-İliklerinde iman ile Siirt'te

F-Fedekarlığın timsalisin ELİF ÖĞRETMEN

Ö-Ölmedin sen, kalplerde yeşerdin

Ğ-Gayri gitmezsin, sen şehitsin

R-Rabia misali hak yolunda direndin

E-Ezdirmem seni adın gibi dik dur

T- Tut ellerinden yine yavruların

M-Makamında karşıla bizi

E-Elif öğretmen Rabbim şehit yazsın seni

N-Nidaların yankılanacak, unutmaz bu millet seni

İ-İnsanlığın timsalisin Elif öğretmen

M-Müslümanlığın timsalisin Elif öğretmen.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt Elif Öğretmenin Cenazesi Memleketi Kayseri'ye Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement