SEU Basket Yeni Yetenekler Keşfetti - Son Dakika
Spor

SEU Basket Yeni Yetenekler Keşfetti

SEU Basket Yeni Yetenekler Keşfetti

İlk yılında namaglup il şampiyonluğu ve bölge birinciliği elde eden SEU Basket, yeni yetenekler keşfetmek için elemeler gerçekleştirdi.

28.08.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk yılında namaglup il şampiyonluğu ve bölge birinciliği elde eden SEU Basket, yeni yetenekler keşfetmek için elemeler gerçekleştirdi. Koç, Gökhan Yıldırım gözetiminde yapılan seçmelere Türkiye'nin farklı şehirlerinden 65 yetenekli genç katıldı. Elemeler sonucunda 9 kişi seçilerek, SEU Basket kadrosuna dahil edildi.

Geçen yıl kurulan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı (SEU Basket) büyük bir başarıya imza atmıştı. Takımın Gençleri Diyarbakır'da namağlup şampiyon olurken, Yıldızları da bölge şampiyonluğunu kazarak, Anadolu Basketbol Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı. Bu başarıları tekrarlamak ve daha ileriye taşımak için kollar sıvandı. SEU Basket kadrosuna yeni genç yetenekler kazandırmak için seçmeler yapıldı. Türkiye'nin farklı şehrinden 65 yeteneğin katıldığı seçmeler, iki gün devam etti. Seçmeler sonucunda seçilen 9 yetenek, SEU Basket'in kadrosuna dahil edildi. Yeni yetenekler, hem Selahaddin Eyyubi'de üniversite eğitim alacak hem de basketbol yeteneklerini geliştirecekler.

SEU Basket Koçu Gökhan Yıldırım, gerçekleştirdikleri seçmelere son derece yetenekli gençlerin katıldığını söyledi. İlginin fazla olduğu seçmelerde, yeni yetenekleri belirlemek için çok zorlandıklarını dile getiren Yıldırım, seçmelere katılan sporcuların en iyilerini SEU Basket'e kazandırdıklarını ifade etti. Geçen yıl SEU Basket olarak Demhat Bademkıran adlı oyuncuyu ABD Profesyonel basketbol ligi NBA'nin alt ligi NCAA elemelerine gönderdiklerini hatırlatan Yıldırım, "Demhat, şimdi ABD'nin New York Utica College de hem üniversite eğitimini alıyor, hem de basketbol yeteneklerini geliştiriyor. Hedef Demhat gibi yeni yetenekleri keşfetmek." sözlerini kaydetti.

SEU Spor Koordinatörü İsmail Sayılı da üniversite olarak eğitim-öğretimin yanında gençlerin sportif alanda da geliştirmeye çalıştıklarını belirtti. Hedeflerinin hem üniversiteyi sportif faaliyetlerde daha etkin kılmak hem de yeni gençleri basketbol camiasına kazandırmak olduğunu vurgulayan Sayılı, her yıl bu tür faaliyetleri yapacaklarını belirtti. Sayılı, farklı spor dallarında da yetenekli gençleri SEU'ya kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Seçmelerde beğenilen ve SEU Basket kadrosuna dahil edilen yetenekli gençlerin isimleri ise şöyle;

İbrahim Furkan Çelik (İstanbul), Murat Demir (İzmir), İbrahim Can Uludağ, Sedat Öztürk (Elazığ), Abdullah Kıral (Ağrı), Mirhan Ciziri (Mardin), Sıddık Turan, Ahmet Hoşbarin, Mehmet Hoşbarin (Diyarbakır).

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement