Sendika Üyelerinin Çocuklarına Burs - Son Dakika
Yerel

Sendika Üyelerinin Çocuklarına Burs

Sendika Üyelerinin Çocuklarına Burs

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası, 2015-2016 eğitim öğretim yılında üniversitede okuyan üyelerinin çocuklarını burs verecek.

08.10.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası, 2015-2016 eğitim öğretim yılında üniversitede okuyan üyelerinin çocuklarını burs verecek. Üniversite sınavında ilk 200 bin kişi arasında yer alan öğrencilere verilecek olan burs için başvuruların başladığı bildirildi.

Hizmet-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Turan Karafil, sendikaları tarafından üniversitede okuyan üyelerin çocuklarına verecekleri burs için başvuruların başladığını belirterek, "Sendikamız, 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılından bu yana, üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına yaptığı eğitim yardımlarını, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında da başarıyı ödüllendiren ve öğrencilerimizin Sendikamız Hizmet-İş'e ilgi ve katkılarını artıran bir çerçevede devam ettirme kararı almıştır. 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında (Açıköğretim ve Önlisans hariç) Türkiye'de bulunan üniversitelere girme hakkı kazanan ve yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında 'İlk 200 bin içinde yer alan' üyelerimizin çocukları eğitim yardımından yararlanacaktır. Daha önceki yıllarda (Açıköğretim ve Önlisans hariç) Türkiye'de bulunan üniversitelere girmeye hak kazanan ve halen bu üniversitelerin lisans programlarına devam eden sendikamız üyelerinin çocuklarına üniversiteye girmeye hak kazandıkları yılın/dönemin yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında 'İlk 200 bin içinde yer almış' olmaları şartıyla 'Alttan dersi olmayanlar veya sadece bir dersi olanlara' eğitim yardımı yapılacaktır. Alttan birden fazla dersi olan öğrencilerin eğitim yardımı başvuruları kabul edilmeyecektir." dedi.

Karafil açıklamasını şöyle tamamladı:

"Üniversiteye girmeye hak kazandıkları yılın/dönemin yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında 'İlk 200 bin içerisinde yer almamış' olmakla birlikte eğitim dönemi genel başarı ortalaması 4 üzerinden 3 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazananlar eğitim yardımından yararlandırılacaktır. Sendikamız üyelerinin 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Türkiye'deki herhangi bir devlet üniversitesinde yüksek lisans veya doktora programına devam eden çocuklarına eğitim yardımı yapılacaktır. Belirtilen kriterlere uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sendika Üyelerinin Çocuklarına Burs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement