Selçuk Mesajları - Son Dakika
Güncel

Selçuk Mesajları

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi'nin ortak hizmet projesi olan Selçuk Kültür Merkezi'nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

08.11.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Kocaoğlu, " Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkını, çıkarını, birlik ve düzen içinde 77 milyon insan koruyacaktır. Giderek artan bir şiddetle, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Siyasi parti ve mezhep ayrımı gözetmeksizin, birlik olmamız lazım" dedi. Kocaoğlu, İZBAN Selçuk hattı istasyonları için ihaleye çıktıklarını da müjdeledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi'nin ortak hizmet projesi olan Selçuk Kültür Merkezi törenle açıldı. 2 milyon 336 bin TL maliyetle hayata geçirilen kültür merkezinin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılından bu yana Alevi hemşehrilerin inançlarını, kültürlerini yaşabilmesi için kültür evi, cem evi yaptıklarını hatırlattı. Başkan Kocaoğlu, cemevi kervanına Bornova Atatürk Mahallesi, Bornova Naldöken, Bornova Altındağ, Çiğli Evka 2, Gültepe, Güzelbahçe'den sonra Selçuk'la devam ettiklerini ve önümüzdeki haftalarda da Foça Bağarası Cemevi'ni hayata geçireceklerini açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alevi inanç ve kültürünün diğer inançlar gibi yaşanması için kaynak ayırdığını ve hizmet ocakları açtığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Buraların adını cem evi değil kültür evi koymak durumundayız. Bu iş, 10 senedir cemevi yapan belediye başkanın işi değil çünkü kanunu Parlamento çıkarıyor. Kanun çıkarsa, yaptığımız yerlerdeki kültür merkezlerinin adını kaldırırız, cemevi yazarız. Böylece hak da hukuk da yerini bulur, Alevi toplumu da rahatlar. Yapılması gereken budur, bizim isteğimiz inancımız bunun bir an önce gerçekleşmesidir" dedi.

İZBAN müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Selçuk'ta gerçekleştireceği sıralayan Başkan Kocaoğlu, "İZBAN'nın Selçuk'a gelmesi için istasyon ihalesine başladık. Umuyorum, bir aksilik olmazsa İZBAN, 2-3 yıl içinde Selçuk'a gelecek. Selçuk Taşköprü karayolu köprüsü, Tepeköy-Selçuk arası istasyon, 3 adet karayolu üstgeçidi, 6 adet karayolu altgeçidi, Selçuk-Çamlık arası karayolu üst geçidi ile Tepeköy-Selçuk İZBAN hattı üzerinde 2 adet yaya üst geçidi yapacağız. Sağlık ve Selçuk istasyonlarının ihalesine çıkıldı. Hem Selçuk'ta hem Belevi'de arıtma yapacağız, ayrıca temiz su ve pis su şebekelerini yenileyeceğiz. Ayrıca, Selçuk semt garajı, Büyükşehir Belediyesi ilçe hizmet binası ile yeni imar yollarının yapımını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yurtta barış, cihanda barış
Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın zor olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünyanın kaynağı ve dolayısıyla gözü burada. Kimse güçlü devlet istemiyor. Türkiye de bu coğrafyanın tam kalbinde. Son imparatorluğuz, bütün bu coğrafyaya hükmetmişiz. Ortadoğu'da olan her olaydan etkilenmemiz kaçınılmaz. Merkezi hükümetimizin, bunu çok hassas bir dış politikayla, tabiri caizse çamuru üstümüze sıçratmadan götürmesi gerekiyor. Ulu Önderimiz bunu böyle yaptı, devam edenler böyle yaptı. Bugün de böyle yapılması, bu ülkenin dış politikasında 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinden taviz vermemiz lazım. Sırt sırta verip, ekmeğimizi, azığımızı kazanır, bu ülkeyi yönetir, kalkındırır ve güçlendiririz. Önemli olan birliğimiz, beraberliğimiz ve dirliğimizdir. Aleviler, Anadolu'da devamlı birlik ve beraberliğin dirlik ve düzenin harcı olmuştur. Demokrasinin, Atatürk ülke ve inkılaplarının, Cumhuriyet'in ve laikliğin bekçisi olmuştur."

Sonsuz birlikteliğimiz var
Hiç bir devletin hiç bir devletin dostu olmadığına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Devletler arasında menfaat ilişkisi vardır. Bu ülkenin, 77 milyon insandan başka dostu yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkını ekmeğini, çıkarını, birlik ve düzen içinde 77 milyon insan koruyacaktır. Buna ihtiyacımız var. Giderek artan bir şiddetle, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Anadolu coğrafyasında insanlık tarihinden bu yana sonsuz birlikteliğimiz var. Siyasi parti, mezhep ayrımı gözetmeksizin, birlik olmamız lazım. Burada hep birlikte yoğrulmuşuz, biz buranın hep beraber sahibiyiz. O zaman hep beraber olacağız" dedi.

Biz biriz, dostuz, kardeşiz
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Selçuk'a yaptığı tüm yatırımlar için teşekkür etti. Bakıcı, "Alevi kültür derneklerinin sosyal yaşamı içindeki yerleriyle ilgili önemli bir açılış. Yerel yöneticiler olarak yasal zemin içinde hareket etmeliyiz. Bu tesis, Selçuk Kültür Merkezi olarak açılıyor ama gönüllerde buranın cemevi olduğunu herkes biliyor; burası cemevi olarak faaliyette bulunacaktır. Her kesimin birbirine hoşgörü, sevgi ve saygıyla yaklaştığı bir zemin oluşturmak için hepimize görev düşüyor. Biz biriz, dostuz, kardeşiz. Bu kardeşlik içinde, her yerde bunu tesis etmek görevimizdir" diye konuştu.

Açılıma değil, samimiyete ihtiyacımız var
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, "Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kadromuzun verdiği emeğe teşekkür ederim. Yerel yöneticilerimizden talebimiz hangi siyasi partiden olursa olsun Alevileri kucaklamalarıdır. Biz bütünüz, asla ayrı değiliz. Bizim paketlere değil, açılıma değil, samimiyete ve bu ülkenin asli unsuru olduğumuz fikrine ihtiyacımız var. Ülkenin çağdaş aydınlık yüzünü olan Alevileri yok sayarsanız, ülke karanlığa gömülür. Biz kimsenin düşmanı değiliz, kardeşiz" diye konuştu.

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı Düzgün Çelik ise, kültür merkezinin yapımında emeği geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk eski belediye Başkanı Vefa Ülgür ile arsa bağışlayan Alevi Derneği'ne teşekkür etti. Çelik, "Alevilik yok sayılmaya çalışılıyor. Bu mekan, Alevileri görmezden gelenlere barış içinde yapılan bir çağrıdır. Bu kutsal mekanın ocağında bir tek şey kaynayacaktır. O da sevgidir. Bu ülke hepimizindir" dedi.

Selçuk Kültür Merkezi'nin açılışı, konuşmaların ardından Alevi dedesi Halis Akbayır'ın ettiği duayla gerçekleştirildi.

Selçuk Kültür Merkezi

2 milyon 336 bin TL maliyetle inşa edilen Selçuk Kültür Merkezi, toplam 1473 metrekare alan üzerine inşa edildi. 3 katlı binada toplantı salonu, eğitim odaları ve kütüphanenin yanı sıra konferans salonu da yer alıyor. Arsası Alevi dernekleri tarafından Selçuk Belediyesi'ne bağışlanan kültür merkezi, ilçe belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne 25 yıllığına cemevi ve kültür merkezi yapımı için tahsis edildi.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement