-ŞEKER İlavesiz Çikolataya Kadınlardan Tam Not - Son Dakika
Güncel

-ŞEKER İlavesiz Çikolataya Kadınlardan Tam Not

-ŞEKER İlavesiz Çikolataya Kadınlardan Tam Not

Elite World İstanbul Otel'de yer alan Coffee Company, özel lezzetleri farklı sunumlarla buluşturmaya devam ediyor.

26.03.2015 13:49  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Coffee Company, Barry Callebaut işbirliği ile 25 Mart günü gerçekleştirilen Çikolata Şöleni etkinliğinde, çikolata severler bir araya geldi. Etkinlik kapsamında, Madagaskar, Gana, Endonezya gibi ülkelerde yetişen kakao çekirdeği ile hazırlanacak çikolatalar, taze mevsim meyveleri ile hazırlanan doğal aromalı fresh çikolatalar büyük beğeni topladı. Şeker ilavesi olmayan çikolata ise, yaz geliyor rejimdeyiz diyen kadınlardan tam not aldı. Barry Callebaut ve Elite World Otelleri yeni işbirliklerinin müjdesini bu etkinlikte verdi.

Etkinlik kapsamında Chocolate Academy Türkiye Şefleri Gizem Palalı, Şener Amran ve Elite World Oteller Zinciri şeflerinden Nazmiye Adalı tarafından çikolatalar canlı olarak da yapıldı. Kakao çekirdeklerine benzersiz meyvemsi tat veren tamarind ağaçlarıyla çevrili olan Madagaskar'ın kuzey batı ucunda Sambirano Vadisi'nden gelen kakao çekirdekleri ile hazırlanan ve ilk kez sunulan organik bitter Madirofolo çikolataları ve doğal ballı çikolatalar en çok ilgi gören çikolatalar arasında yer aldı.

Cacao Barry'nin organik bitter lezzeti ilk kez çikolata severler ile buluştu...

Taksim'in buluşma mekanlarından Coffe Company'de gerçekleştirilen Çikolata Şöleni etkinliği ilklere de ev sahipliği yaptı. Kakao çekirdeklerine benzersiz meyvemsi tat veren tamarind ağaçlarıyla çevrili olan Madagaskar'ın kuzey batı ucunda Sambirano Vadisi'nden gelen kakao çekirdekleri ile üretilen organik bitter çikolata Madirofolo, etkinlik kapsamında Türkiye'de ilk kez satışa sunuldu.

Çikolata Şöleni etkinliğinde, baharın tazeliğini sunan Callebaut'un renkli ve aromalı dropları, renklerinin yanı sıra tadları ile de gözde oldu. Taze mevsim meyveleri ile hazırlanmış, limon, çilek, portakal, cappucino, karamel ve bal doğal aromalı fresh çikolatalar ile farklı bir tadım gerçekleştirildi.

Rejimdeyim diyenler çikolataya doydu...

Coffe Company'de gerçekleşen etkinlikte, "yaz geliyor rejimdeyim" diyenler de çikolataya doydu. Rejim yapanların korkmadan doya doya yiyebilecekleri, çikolata ile aralarındaki mesafeyi ortadan kaldıracakları, Maltitol ile tadlandırılan Callebaut'un şeker katkısı olmayan çikolatası, hazırlanan mini tabletler şeklinde ziyaretçiler ile buluştu. Hiç ilave şeker içermeyen bu çikolatalar; birinci sınıf kakao çekirdekleri, %100 saf kakao yağı ve doğal burbon vanilyası ile katılımcıların seyrinde yapıldı.

Özellikle kadınların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, farklı ülkelerden gelen kakao çekirdekleri ile hazırlanan Cacao Barry Orijin çikolatalar, hoş bir fındık tadıyla taçlandırılmış, güçlü bir acılığa sahip Equateur çikolata, egzotik meyve karakteriyle beğeni alan Saint-Domingue çikolata, biskuvi, muz ve karamel kokularını açığa çıkaran Ghana çikolatalar da, etkinlik boyunca tadıldı.

Sağlıklı ve tatlı bir iş ortaklığı

Elite World İstanbul Oteli Yiyecek ve İçecek Müdürü Özlem Bayrak Yalçıntepe, özel lezzetleri farklı sunumlarla birlikte müşterilerine aralıksız sunmaya devam edeceklerini belirtirken, "otelimizde farklı etkinlikler düzenliyoruz. Callebaut ile yaptığımız bu şölen de hem en tatlısı hem de en farklılarından biri oldu. Her zaman olduğu gibi sağlıklı beslenen ve formuna dikkat eden misafirlerimize özel bir ürün sunmak istedik. Türkiye'de ilk defa Callebaut tarafından sözde mekanlarımızdan Coffee Company'de satışa sunulan organik çikolata ve şekersiz el yapımı çikolataları bugün itibariyle katılımcılarımıza sunduk. Artık müşterilerimiz, Coffee Company'de bu çikolataları bizden temin edebilecekler. Cacao Barry ve Barry Callebaut ile olan bu ortaklığımız, artarak devam edecek" dedi.

Organik çikolata ön planda

Barry Callebaut Satış Direktörü Evrim Erman, Çikolata Şöleni'nde organik çikolataları ile bir ilk gerçekleştirdiklerini belirtirken; "Bu etkinlikte Barry Callebaut ve Cacao Barry olarak öncelikle organik çikolatayı ön plana çıkarmak istedik. Bu ürün, Madagaskar'da daha önce tarım yapılmamış bölgelerdeki kakao çekirdeklerinin meyveleriyle yapılıyor. Bu nedenle de Türkiye'ye ilk defa getirilen organik çikolatayı sunmanın keyfini yaşıyoruz. Bu ilki de Elite World İstanbul'da tanıtmayı uygun gördük. Yaz aylarını ve formuna dikkat edenleri düşünerek şeker katkısız bitter çikolatamızı da etkinliğimizde çikolata severler ile buluşturduk. Sadece kakaonun içinden gelen şekerle yapılıyor. Bunun yanında, beyaz çikolatanın içine doğal meyve aromaları enjekte ettiğimiz meyve aromalı çikolatalarımız da bulunuyor. Bu çikolataları, İstanbul'da belirlediğimiz 10 noktada birer kiloluk paketler halinde satmayı düşünüyoruz. Sıcak çikolata ile ilgili bir çalışmamız var, ciddi ses getireceğini düşünüyoruz. Bir ganaj ve sıvı halinde bir çikolata olacak. Yurtdışındaki gelişmeleri olabildiğinde Türk pazarına aktarmaya çalışıyoruz" dedi.

Ben de çikolata yapacağım diyenler için....

Aralıksız düzenlediği etkinlikleri ile lezzet düşkünlerini sürekli misafir eden Coffe Comapany ayrıca 28 Mart Cumartesi günü saat 14:00 – 17:00 arasında, çikolata yapmak istiyorum diyenler için özel bir atölye çalışması da düzenliyor olacak. Sevdiklerinizle, çocuklarınızla katılabileceğiniz, Elite World İstanbul Otel'in ünlü Şefi Mithat Yalçınkaya tarafından geçrekleşecek atölye çalışında hem eğlenebilir, hem de eşsiz çikolataları tadabilirsiniz. Çikolata Atölyesi katılım bedeli 44 TL.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel -ŞEKER İlavesiz Çikolataya Kadınlardan Tam Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement