Şebinkarahisar'da 33 Kültür Varlığı Tescillendi - Son Dakika
Yerel

Şebinkarahisar'da 33 Kültür Varlığı Tescillendi

Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ilçedeki 33 taşınmazın tescillendiğini söyledi.

18.12.2015 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ilçedeki 33 taşınmazın tescillendiğini söyledi.

Erdinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi değer bakımından zengin mirasa sahip Şebinkarahisar'ın kültürel varlıklarını korumak ve yaşatmak adına tescil çalışması yürüttüklerini belirtti.

Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile yaptıkları çalışmalar sonucu ilçedeki 33 taşınmazın kültür varlığı olarak tescillendiğini vurgulayan Erdinç, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz senelerde ise 18 konutun tescili yapılmıştı. Yeni tescil edilenlerle 51 kültürel varlığımız ilçemize kazandırılmış oldu. Bu çalışmalar henüz bir başlangıçtır. İlçedeki 813 tarihi ve kültürel varlık tescillenerek koruma altına alınacak. Ayrıca heyetle gerçekleştirilen toplantıda, Kızılca, Taş ve Fatih Mahallesi'nde kentsel sit yapılması önerilen alanlar konusunda yeniden çalışma ve tespit yapılması kararı alınmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şebinkarahisar'da 33 Kültür Varlığı Tescillendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement