Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan Açıklama

Savunma Sanayii Müsteşarlığı\'ndan Açıklama

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, acil ihtiyaç kapsamında ilk aşamada 2 set (6 adet) ’ANKA’ insansız hava sistemi ile 2 set (6 adet) adet ’Taktik Baykar’ insansız hava aracının en acil şekilde alımının öngörüldüğü, tedarik edilmesi planlanan opsiyonel kalan üç sistemin ise yıllara sari olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmesinin planlandığı ifade edildi.

21.08.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, acil ihtiyaç kapsamında ilk aşamada 2 set (6 adet) 'ANKA' insansız hava sistemi ile 2 set (6 adet) adet 'Taktik Baykar' insansız hava aracının en acil şekilde alımının öngörüldüğü, tedarik edilmesi planlanan opsiyonel kalan üç sistemin ise yıllara sari olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmesinin planlandığı ifade edildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından son dönemde artan terör olayları sebebiyle icra edilen güvenlik uygulamaları kapsamında kullanılmak üzere havadan gözetleme ve koordinasyon desteği sağlamak dahil çeşitli maksatlarla operatif sınıf ve taktik sınıfı İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemlerine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bu kapsamda Müsteşarlık tarafından yürütülen Özgün TİHA (MALE) Geliştirme Projesi ve Taktik İHA (Pist) Geliştirme Projesi kapsamında kazanılan kabiliyetlerin de kullanılması suretiyle, operatif sınıf 15 adet ANKA İHA ile görev sistemlerinden oluşan 5 sistemin TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.den ve taktik sınıf 15 adet Bayraktar İHA ile görev sistemlerinden oluşan 5 sistemin Baykar Makina A.Ş.den tedarikine yönelik çalışmaların, Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin katılımıyla Müsteşarlık bünyesinde başlatıldığı kaydedildi. Acil ihtiyaç kapsamında ilk aşamada 2 set (6 adet) 'ANKA' insansız hava sistemi ile 2 set (6 adet) adet 'Taktik Baykar' insansız hava aracının en acil şekilde alımı öngörülürken, tedarik edilmesi planlanan opsiyonel kalan üç sistemin ise yıllara sari olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmesinin planlandığı ifade edildi. İhtiyaçlar ile ilgili teknik detayların üreticiler ile en kısa sürede paylaşılmak üzere hazırlandığı belirtilen açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü sistemlerin kullanımına ilişkin ihtiyaç duyulacak her türlü eğitimin alınması için üreticilerden davet bekleyeceklerini belirttiği kaydedildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement