Savaştan Kaçtılar, İstanbul'da Dolandırıldılar - Son Dakika
Güncel

Savaştan Kaçtılar, İstanbul'da Dolandırıldılar

Savaştan Kaçtılar, İstanbul\'da Dolandırıldılar

Zeytinburnu'nda, kimliği belirsiz bir kişi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı alınarak 2 ay önce boşaltılması için tebligat çıkarılan 5 katlı binayı Suriyeli 15 aileye kiraya vererek yaklaşık 10 bin TL dolandırdı.

21.01.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu'nda, kimliği belirsiz bir kişi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı alınarak 2 ay önce boşaltılması için tebligat çıkarılan 5 katlı binayı Suriyeli 15 aileye kiraya vererek yaklaşık 10 bin TL dolandırdı. Sabah saatlerinde yıkıma gelen zabıta ekipleri ile Suriyeli aileler arasında gerginlik yaşandı.

Zabıta ve polis ekiplerine tepki gösteren ve sık sık tekbir getiren bir Suriyeli baba, çocuğunu 4'üncü katın penceresinden sarkıtarak, aşağıya atmakla tehdit etti. Bu görüntüler cep telefonlarına da yansıdı.

Çevik Kuvvet ekiplerinin yardımıyla, yaklaşık 60 Suriyelinin kaldığı bina boşaltıldı.

Haber-Kamera İbrahim AKTÜRK İstanbul DHA

Zeytinburnu'nda, kimliği belirsiz bir kişi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı alınarak 2 ay önce boşaltılması için tebligat çıkarılan ve bir süre önce elektriği, doğalgazı, suyu kesilen 5 katlı binayı Suriyeli 15 aileye kiraya verip, yaklaşık 10 bin TL dolandırdı. Sabah saatlerinde yıkıma gelen zabıta ekipleri ile Suriyeli aileler arasında gerginlik yaşandı.

İddiaya göre, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, Sümer Mahallesi, 251 Sokak üzerinde bulunan ve kentsel dönüşüm projesi kapsamasında yıkım kararı alınan 5 katlı bir binayı, savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kiraya verdi. 2 ay önce boşaltılması için tebligat çıkarılan, bir süre önce de elektriği, suyu ve doğalgazı kesilen binanın yıkılmayacağını söyleyen dolandırıcı, Suriyeli ailelerden 8 ay boyunca yaklaşık 10 bin TL kira ücreti alarak kayıplara karıştı.

Suriyeli aileler, dolandırıldıklarını, sabah saatlerinde Zeytinburnu Belediyesi Zabıta ekiplerinin yıkım için binanın önüne gelmesiyle anladı.

ÇOCUĞUNU PENCEREDEN SARKITTI

Zabıta ekipleri ile Suriyeli aileler arasında yıkım nedeniyle gerginlik yaşandı. Bazı Suriyeliler binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunurken, bir Suriyeli baba, 4'üncü katın penceresinden çocuğunu sarkıtarak, aşağıya atmakta tehdit etti. O anlar bir vatandaşın cep telefonu tarafından kaydedildi. Binaya giren polisler Suriyeli babayı ikna etti. Polisler, intihar girişiminde bulunan Suriyelileri de yatıştırarak, aşağıya indirmeyi başardı. Ardından, Suriyeli aileler ile zabıta ekipleri eşyaları dışarıya çıkardı.

Aralarında çocukların ve yaşlıların da bulunduğu yaklaşık 60 kişi binadan tahliye edildi. Binanın boşaltılmasının ardından, belediye ekipleri binanın duvarlarını balyozlarla yıkmaya başladı.

'BİZİ DOLANDIRDILAR

Yıkım kararı alınan binadan çıkarılan Suriyeliler, 'Bizi dolandırdılar. Her ayın 5'inde gelip 400-500 TL kiraları aldılar. Şimdi telefon açıyoruz, gelmiyor. Bize, 'Burası yıkılırsa başka yere götüreceğiz' deyip kandırdılar. Böyle adalet olur mu Çoluk-çocuk dışarıda kaldık. Ne olacak şimdi Bunun hesabını kim verecek dedi.

Sokak ortasında kalan Suriyeli ailelerin Zeytinburnu Belediyesi'nin misafirhanesine götürüleceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savaştan Kaçtılar, İstanbul'da Dolandırıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement