Şapçıdede Köyü'ne Yeni Cami - Son Dakika
Yerel

Şapçıdede Köyü'ne Yeni Cami

Şapçıdede Köyü\'ne Yeni Cami

4 Mart'ta çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Şapçıdede Köyü Cami'nin onarım çalışmaları kısa sürede tamamlanarak Ramazan ayında hizmete açılmıştı.

11.11.2013 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4 Mart'ta çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Şapçıdede Köyü Cami'nin onarım çalışmaları kısa sürede tamamlanarak Ramazan ayında hizmete açılmıştı. Köyde yeni bir Cami'nin yapılması için Temel Atma Töreni düzenlendi.

Tavşanlı'ya bağlı Şapçıdede Köyü'nde geçtiğimiz Mart ayında yaşanan yangın sonrası Şapçıdede Cami'nde büyük bir hasar oluşmuştu. Köy halkının destekleriyle kısa sürede onarım çaışmaları tamamlanan Cami Ramazan ayında tekrar vatandaşların hizmetine açılmıştı.

Yaşanan yangın sonrası gündeme getirilen yeni bir caminin yapılması için kollar sıvandı. İl Genel Meclisi'nden 54 bin TL, kaynak ayrılan yatırım için herkes seferber oldu. Yürütülen çalışmalar ve hazırlanan proje doğrultusunda ilçe protokolünün de katılımıyla Temel Atma Töreni düzenlendi. Törene Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil ve İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ramazan Aydemir başta olmak üzere köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Tören öncesi Mart ayında ki yangının ardından tekrar yapılan camide öğle namazını kılan protokol üyeleri ve vatandaşlara seslenen Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, " İnşallah ülkemiz ve Tavşanlı'mızın hiç bir bölgesinde böyle üzücü bir olayla karşılaşmayız " diyerek Şapçıdede halkına tekrar geçmiş olsun dileklerini sundu. Kavuncu, köy içinde ki yolların dar olmasından bahsederek vatandaşların bahçelerinden fedakarlık yaparak olası felaketlerde itfaiye ve sağlık hizmetlerinin çalışmalarının ön plana alınmasını istedi.

Daha sonra tören alanına geçen protokol mensupları ve vatandaşlar kesilen kurban ve okunan dualar eşliğinde yeni caminin temelini attı. Yapılan konuşmalarda ilk sözü İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ramazan Aydemir aldı. Aydemir " Bir gün gece saat 03: 00'de Şapçıdede Köyü caminde yangın var diye Köprücek köyü muhtarımız beni aradı. Ertesi gün buraya geldiğimizde Şapçıdede Köyü halkımız kaygılıydı. Kendisine, Allah yeni bir cami yapmayı bize murad etmişse yaparız. Kolları sıvayalım, yürekleri temizleyip yola çıkalım dedik. ve bugün temel atma törenine geldik. Şapçıdede halkımıza hayırlı olsun " dedi

Şapçıdede Köyü muhtarı Ahmet Aydın ise 4 Mart gecesi camilerinin yandığını hatırlatarak, bu olaydan sonra köy halkının katkılarıyla camiyi tekrar hizmete açtıklarını anlattı. Köyde 100 hanenin olduğunu hatırlatan Aydın " burada yeni camimiz için bir araya geldik. Hepinize bu mutlu günümüzde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Camimizin yapımında emeği geçen Kütahya milletvekli, ilçe kaymakamı ve il genel meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum " ifadelerini kullandı.

Temel Atma Töreni'nde konuşan Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Demir, hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini söyleyerek " 4 Mart'ta yanan camimizi kısa sürede tekrar yapmak il özel idaremizin ne kadar iyi çalıştığını gösteriyor. İnşallah yeni camimizin açılış töreninde de birlikte oluruz " dedi

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler köy halkına yeni cami'nin şimdiden hayrılı olmasını dilerken, Milletvekili Vural Kavuncu ise Türk halkının her türlü zorluğa rağmen ayakta kaldığını belirterek Mart ayında ki üzüntülerinin geride kaldığını, vatandaşların dualarıyla kısa sürede topralanmayı bildiklerini ifade etti. Kavuncu " Binlerce senedir tüm saldırılara rağmen hala ayakta durabiliyorsak bizi biz yapan değerlere sahip çıkmamızdandır. Mart ayında Şapçıdede köyümüzdeki yangın sonrası yine dayanışma örneği sağlayarak camimizin yeniden imar edilecek olmasına şahitlik ediyoruz. Sizlerden Allah razı olsun. İnşallah niyet iyi olunca akıbette iyi olacaktır. Açılış programında da birlikte olacağımıza inanıyorum " dedi

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu da yaşanan üzücü olayın yeni bir projeye vesile olduğunu hatırlatarak yapılacak çalışmalarda destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Kaymakam Numan Hatipoğlu'nun ardından söz alan ilçe müftüsü Mecit Amil'de camilerin öneminden bahsederek dua ettirdi. Konuşmaların ardından kesilen kurban eşliğinde protokol mensupları yapılacak caminin temeline ilk harcı attı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şapçıdede Köyü'ne Yeni Cami - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement