Şanghay İşbirliği Örgütü Medya Liderleri Forumu - Son Dakika
Güncel

Şanghay İşbirliği Örgütü Medya Liderleri Forumu

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Medya Liderleri Forumu'na katıldı.

28.07.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

The Ritz-Carlton Hotel'de gerçekleştirilen forumda konuşan Mutanoğlu, AA'nın dünya genelinde yaklaşık 61 haber ajansı ile ortak çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

Mutanoğlu, ortak çalışmalar çerçevesindeki büyük organizasyonlardan birinin Şanghay İşbirliği Örgütü Medya Liderleri Forumu olduğuna işaret etti.

"Çoğulculuk" kavramı üzerine bir sunum yapan Mutanoğlu, dünyanın birçok yerinde insani trajedilere yol açan büyük savaşlar yaşandığını, bu savaşları takip ederek dünyaya aktardıklarını söyledi.

Mutanoğlu, "Bu olayların duyurulması ve anlatılması konusunda haber ajanslarına çok büyük iş düşüyor. Bizim misyonumuz, bizim görevimiz bu anlamda çok önemli. Dünyanın her tarafına ulaşabilmek, her tarafından haber alabilmek ve bunu dünyaya duyurabilmek bizim hedefimiz. Dolayısıyla ben burada çoğulculuk konusunun korunması, sessizlerin sesi olma yolunda haber ajanslarına düşen misyonu anlattım" diye konuştu.

Mısır'da, Suriye'de, dünyanın birçok noktasında çok ciddi siyasi krizler ve savaşlar olduğunu ifade eden Mutanoğlu, "Bu savaşlarda her gün insanlar hayatını kaybediyor. Haber ajansları bunların aktarılması konusunda son derece önemli misyon üstlenmiş durumda. Bu konuda ortak çalışmaları ve fikirleri paylaşmamız gerekiyor" dedi.

Mutanoğlu, Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye ülkelerle haber alanında ortak çalışmalar yapmayı planladıklarını kaydederek, haber, fotoğraf ve görüntü paylaşımı gibi çalışmaların nasıl yürütüleceği konularının ele alınmasında forumun önem teşkil ettiğini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şanghay İşbirliği Örgütü Medya Liderleri Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement