Samsun Gölde Kaybolan 4 Kişiye Arama Çalışmaları 3. Gününde - Son Dakika
Güncel

Samsun Gölde Kaybolan 4 Kişiye Arama Çalışmaları 3. Gününde

Samsun Gölde Kaybolan 4 Kişiye Arama Çalışmaları 3. Gününde

Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki Gıcı Gölü'nde balıkçı teknesinin alabora olması sonucu kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sabahın erken saatlerinde başladı.

13.01.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki Gıcı Gölü'nde balıkçı teknesinin alabora olması sonucu kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sabahın erken saatlerinde başladı. Ağabeyi Bilgin Namlı'nın sudan çıkarılmasını bekleyen 12 yaşındaki Ergin Namlı, "Ağabeyim giderken 'Size av getireceğim, balık getireceğim' demişti. Ağabeyimi bana geri getirin" dedi.

Samsun'un Bafra İlçesi Sarıköy mevkii Gıcı Gölü'ne avlanmak için geçen Pazar sabahı çıkan 7 kişinin bulunduğu 6 metre uzunluğundaki balıkçı teknesi, fırtına nedeniyle alabora oldu. Suya düşen ve gölde kaybolanlardan 30 yaşındaki Dursun Namlı, 30 yaşındaki Niyazi Türkmen ve 37 yaşındaki Muharrem Türkmen'in ekiplerin çalışması sonucu cesetlerine ulaşılırken, aynı teknede bulunan 15 yaşındaki Bilgin Namlı, 20 yaşındaki Yunus Emre Erol, 38 yaşındaki Yunus Semiz ve 35 yaşındaki Mehmet Ali Semiz'i arama çalışmaları ise bu sabahın erken saatlerinde başladı. Arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Ankara'dan 15 kişilik Jandarma Özel Arama Kurtarma ekibi de bölgeye geldi.

3 GÜNDÜR AĞABEYİNİ BEKLİYOR

Arama kurtarma ekiplerinin rahat çalışabilmesi için jandarma tarafından 3 ayrı bölgeye şerit çekildi ve yakınlarını bekleyen aileler alandan uzak tutuldu. 3 gündür 15 yaşındaki ağabeyi Bilgin Namlı'yı beklediğini söyleyen 12 yaşındaki Ergin Namlı, "Benim ağabeyim suda. Onu bana geri getirin bana. Ağabeyimi getirin. Balık tutmaya gitmişti. 3 gündür burada bekliyorum. Amcamın oğlu da vardı. O bulundu. Balığa giderken, 'Size av getireceğim, balık getireceğim' demişti" diye konuştu.

MULTİKOPRENLE HAVADAN TARAMA YAPILDI

Öte yandan bölgede hava sıcaklığı 6 derece, su sıcaklığının ise eksi 1 derece olduğu belirtildi. Ekipler su soğukluğu nedeniyle vardiyalı sistemle arama çalışmalarını sürdürüyor. Gölde sahile yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta arama çalışması yapan ekiplere kumanya gönderildi. AFAD ekipleri multikopter adı verilen kameralı helikopter ile havadan teknenin battığı bölgenin etrafında tarama yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Gölde Kaybolan 4 Kişiye Arama Çalışmaları 3. Gününde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement