Hapis Cezası Onandı, Yurt Dışına Kaçmaya Hazırlanırken Yakalandı - Son Dakika
Yerel

Hapis Cezası Onandı, Yurt Dışına Kaçmaya Hazırlanırken Yakalandı

Hapis Cezası Onandı, Yurt Dışına Kaçmaya Hazırlanırken Yakalandı

Sakarya'da ağabeyini öldürmek suçundan 36 yıl hapis cezasına çarptırılan zanlı, kararın Yargıtay tarafından onandığını öğrenince kaçmaya hazırlanırken yakalandı.

23.10.2014 10:59  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde 13 yıl önce arazi kavgasında ağabeyi Hayrettin Kıroğlu'nu öldürmek suçundan 36 yıl hapis cezasına çarptırılan Mustafa Kıroğlu, kararın Yargıtay tarafından onaylandığını öğrenince tüm mal varlığını satıp yurt dışına kaçmaya hazırlanırken yakalandı.

Kocaali ilçesinde yaşayan Mustafa Kıroğlu (48), 1 Temmuz 2001'de arazi anlaşmazlığı yüzünden tartıştığı ağabeyi Hayrettin Kıroğlu'nu öldürdü. Olaydan sonra tutuklanarak cezavine gönderilen Mustafa Kıroğlu, ağabeyini kazara öldürdüğü yönünde ifadesi sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'nce süren davada delil ve tanık ifadeleri sonucu cinayetin kasıtlı işlendiği kanısına varılınca ağabey katili, 36 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar Yargıtay tarafından da onaylandı.

Yargıtay'ın 36 yıl hapis cezasını onayladığını öğrenen Mustafa Kıroğlu üzerine kayıtlı bulunan arsa, bahçe ve fındıklıkları satarak yurtdışına kaçmak istedi. Karar onandıktan iki gün sonra tebligat mahkemeye ulaştı.

Tüm hazırlıklarını yapan ve iki gün sonra yurt dışına çıkmaya hazırlanan Mustafa Kıroğlu Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından Adapazarı şehir merkezinde üzerinde 6 bin 960 TL para ile gözaltına alındı.

Polisleri karşısında gören Mustafa Kıroğlu, sağlık kontrolundan sonra cezasının geri kalan kısmını çekmek üzere Sakarya Cezaevi'ne gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Hapis Cezası Onandı, Yurt Dışına Kaçmaya Hazırlanırken Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement