Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Çerkezköy'de - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Çerkezköy'de

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Çerkezköy\'de

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde bir dizi ziyarette bulunan Sağlık Bakanı Dr.

08.04.2013 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde bir dizi ziyarette bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Çerkezköy'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Müezzinoğlu'nun Tekirdağ'daki ilk durağı Saray oldu. İlk olarak AK Parti Saray İlçe Teşkilatı'na ziyarette bulunan ardından Saray Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Müezzinoğlu'nun ikinci durağı Çerkezköy oldu. Bakan Müezzinoğlu, Çerkezköy ziyaretinde Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Bakan Müezzinoğlu'nun Çerkezköy'deki ilk durağı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı oldu. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nu Çerkezköy'de Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, AK Parti Veliköy Belde Başkanı Ömer Memiş, AK Parti Çerkezköy, Kapaklı ve Belde Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatları, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, Abdurrahman Çiçek, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Halil Çelik, AK Partili Çerkezköy, Kapaklı ve belde belediye meclis üyeleri, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ayhan Arslan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ,

Çerkezköy Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat, Türkiye Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile partililer karşıladı.

DEMİRBAĞ BAKANA BRİFİNG VERDİ

Bakan Müezzinoğlu kendisini karşılamaya gelenlere tek tek tokalaşarak İlçe Teşkilatı'na geçti. İlçe Teşkilatı'nda İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Bakan Müezzinoğlu'na Çerkezköy hakkında kısa bir brifing vererek, doktor açığını dile getirdi.

Sonrasında bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy'de Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşların kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadıklarını söyleyerek "Çerkezköy barışı gerçekleştirmiş hiçbir kargaşa olmadan, birlik içerisinde bulunuyor. Yaklaşık 200 bin nüfusu, 350 sanayi kuruluşunu bünyesinde bulunduran, tarımın da kısmen devam ettiği bir şehirdir." Diye konuştu. AK Parti'nin Çerkezköy'de girdiği tüm seçimlerde oylarını artırarak seçimlerden başarı ile çıktığını söyleyen Demirbağ: "Çerkezköy ilçe belediyesini ikinci defa üst üste kazandık. Yeni dönemde, inşallah büyükşehir, Trakya'nın tüm il ve ilçelerini kazanmayı hedefliyoruz."

İfadelerini kullandı.

Alaettin Demirbağ'ın konuşmasını tamamlamasının ardından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Bakan Müezzinoğlu, Çerkezköy'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin ülkeye ve millete 'engelli bakanlar' nedeniyle sıkıntılar yaşadığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu "Hayatı engelli yaşayanlarda problem yok. Hayata 'engelli bakanlar'da ciddi sorun var. Göreve geldiğimizden bu yana her zaman 'Türkiye'de hekim açığı var' dedik. Birileri de 'hekim fazlası var' dedi. Sağlık Bakanı olduğum günde bana '20 bin uzman var' diyen en fazla Tabip Odası ile Muhalefet Partileri. Getirin, 20 bin uzmanı 10 bin pratisyen doktoru yarın alacağım' dedim. Bunlar bu millete de bu milletin geleceğine engelli bakan bir zihniyetin mensuplarıdır. Bizim fiziki mekan yapma sorunumuz yok, teknolojik alt yapıyı ideal noktaya taşıma sorunumuz yok. Ama biz sokaktan insan alma gibi bir mesleğin icrasını yapmıyoruz. Herkes uzman diyor, ama elimizdekilerin sayısı Türkiye genelinde sınırlı, bunu da 70 milyon kişiye hizmet edebilecek bir şekilde paylaştırmak gerekli." Diye konuştu.

Türkiye'de 'hekim fazlası var' diyenler ile Yüksek Öğretim Kurumu'nun 1985'ten 2005 yılına kadar Tıp Fakülteleri'nde öğrenci sayılarını artırmadığını ifade eden Müezzinoğlu "20 yıl Tıp Fakülteleri'nde öğrenci sayısı 'hekim fazlası var' denilerek artırılmamıştır. Bunlar, sağlık hizmetinin birilerinin tekelinde sürmesi için öğrenci sayısını artırmadılar. 2006'da YÖK'te yaptığımız değişikliğin ardından önce 2 bin 500 öğrenci, şimdi de 4 bin civarında her yıl öğrenci alıyoruz. 4 yıl sonra ilk aldığımız öğrenciler, ardından da diğer öğrenciler devreye girmeye başlayacak." Dedi.

Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti: "Hekim açığı 30 bin. Her yıl 4 bin öğrenci fazla alarak hekim açığını kaç yılda kapatabiliriz? 15 yılda kapatabiliriz. 15 yıl sonra açığımız ne olacak? Yeni bir 30 bin olacak. İşte hayata, millete ve milletin değerlerine engelli baktıkları için bu ülkeyi bu duruma getirdiler. Türkiye problemi engelli vatandaşlarından çekmiyor, engelli yöneticilerinden çekiyor."

10 yıldır ülkenin yönetime engelli bakmayan bir iktidarla yönetildiğini kaydeden Müezzinoğlu "AK Parti hayata ve dünyaya engelli bakmıyor. İktidara egemenliğin kayıtsız şartsız sandığa ait olduğunu söyleyen bir yönetim, milletin hizmetkarı bir siyasi anlayış geldiği için yavaş yavaş sorunlarımız azaldı. Geleceğe daha umutlu bakıyoruz. " ifadelerini kullandı. AK Parti'nin kurulduğu il günden Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'AK Parti milletin partisidir' dediğini söyleyen Müezzinoğlu "Millete hizmeti kendi siyasi sorumluluğu olarak gören bir partinin mensuplarıyız. Sıfatımız ne olursa olsun, yakamızda AK Parti rozeti taşıdığımız sürece tek bir sorumluluğumuz var 'millete daha büyük hizmettir. Şu partili, bu partili demeden CHP'lilere de en iyi hizmeti biz yapacağız, MHP'lilere de en sağlıklı hizmeti biz götüreceğiz, diğer partililere de. Biz milletin partisiyiz. Kapalı kapılar ardından kurulmadık, Kapaklı kapılar ardından da yönetilmiyoruz." Diye konuştu.

'Biz, bir gecede bir senaryo ile kenara itilip ertesi gün belirli senaryolarla getirilen genel başkan veya yönetimlere tabi değiliz.' Diyerek sözlerini sürdüren Müezzinoğlu "Biz milletin bağrından çıkan milletle gönül gönüle olan bir partinin mensuplarıyız.

14 Ağustos'ta nasıl başladıysak, şimdi de milletle birlikteyiz. Ayışığı, Yakamoz, Balyoz senaryolarını, yüzde 47 oy almış bir siyasi partinin kapatılma davalarını nasıl milletle omuz omuza gönül gönüle vererek çözdüysek, bundan sonra da milletle gönül gönüle omuz omuza yürüyerek, bu ülkeyi hak ettiği yere taşıyacağız." İfadelerine yer verdi.

AK Parti kadrolarına da seslenen Müezzinoğlu şöyle devam etti: 'Dün şuradaydı demeden, dün orada olanlar bugün burada nasıl olur' demeliyiz. Dün AK Parti'nin aleyhine konuşuyordu demeden, AK Parti ile millete nasıl hizmet eder' diyerek herkesi kucaklayalım. Yeter ki hırsız, ahlaksız, yeterli vatan haini olmasın. Hırsızlarla, ahlaksızlarla vatan hainleriyle işimiz yok."

Ülkenin vizyonlarını hükümetler, şehirlerin vizyonunu ise yerel yönetimlerin belirlediğini söyleyen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ülkenin AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte parlak bir vizyonunun oluştuğunu söyledi.

"Gardner Sendromu" hastası Refiye Yılmaz'ın durumuna da değinen Müezzinoğlu, Yılmaz'ın tedavi için ABD'ye gideceğini belirtti. Müezzinoğlu, Yılmaz'ın ABD'deki tedavi masraflarının 2-3 milyon dolar civarında olduğunu aktararak, "Bundan 10 yıl önce bu durumda bir hastayı ABD'ye göndermeyi rüyamızda görsek inanır mıydık? . Kenya'da bir firmamızın işçisi inşaattan düşüyor, inşaattan düşen işçinizi jet ambulansla Türkiye'ye transferini konuşuyoruz. CHP'lilere soruyorum; Refiye Yılmaz kardeşimizin Kemal Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürlüğü döneminde böyle bir ihtiyacı olsaydı, ABD'ye gönderebilir miydi? Bugün onlar bu iktidarda olsa hayalleri buna yeter miydi. " diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu "Sandığa engelli bakmayan, yönetime engelli bakmayan hayata ve millete hizmet edecek yöneticileri seçmek için 1 yıldan az bir süre kaldı.' Diyerek "Daha çok çalışmalıyız. Gece gündüz demeden çalışmalıyız. AK Parti dertleri ve sıkıntıları paylaşarak azaltmaya talibiz." İfadelerini kullandı.

Trakya'nın İstanbul'a yakınlığından en iyi şekilde yararlanması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, sadece buğday, ayçiçeği, çeltik gibi ürünler dışında diğer ürünlerin de üretiminin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasının son bölümünde Ergene hakkında kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplandıran Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi: "Alınan önlemlerle Ergene her yıl daha iyiye gidiyor. Ancak, Ergene'yi kirleten yerel yönetimler ile sanayiciler de üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmelidir. Kanser riski Ergene'de milyonda bir ise, Trakya sigara kullanımında ilk sırada bulunuyor. Kanserin bir numaralı etkeni sigara. Ergene'yi konuştuğumuz kadar sigara kullanımını da konuşmalıyız."

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasını tamamlamasının ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı'ndan ayrılarak Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Engelli Bakım ve Konaklama Evi'ni ziyaret etti. Burada Başkan Ertem'den bina hakkında bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, incelemesinin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti.

Bakan Müezzinoğlu'nu Çerkezköy Devlet Hastanesi ziyaretinde Başhekim Uzman Dr. Necati Karaoğlu ile Hastane Yönetimi karşıladı. Bakan Müezzinoğlu, Hastane ziyaretinde hastalara geçmiş olsun dileyerek, Başhekim Karaoğlu'ndan hastane hakkında bilgi aldı. Müezzinoğlu, Acil'deki birimleri ziyaret ettikten sonra Çerkezköy'den ayrıldı.

08.04.2013 09: 43: 23

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Çerkezköy'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement