Rus Tur Operatörleri Türkiye'ye Satışları Durdurdu - Son Dakika
Ekonomi

Rus Tur Operatörleri Türkiye'ye Satışları Durdurdu

Rusya'da tur operatörleri yakın zamanda Türkiye'ye tur satışlarını geçici olarak durdurdu.

24.11.2015 17:15  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tass haber ajansının geçtiği habere göre, Rusya'da tur operatörleri yakın zamanda Türkiye'ye tur satışlarını geçici olarak durdurma kararı aldı. Buna ek olarak Rusya parlamentosundan "Türkiye ile hava yolu taşımacılığını kapatalım." teklifi geldi.

TUR SATIŞLARI DURDURULDU

Rusya'nın Türkiye'ye tur satan en büyük tur operatörlerinden biri olan Natalie Tours geçici olarak Türkiye'ye tur satışlarını durdurduğunu duyurdu. Bu yaz ekonomilerinde yaşanan sorunlar nedeniyle, yurtdışı seyahatlerini azaltan Ruslar, Antalya'ya gelmemiş ve bölge ekonomisinde yaklaşık 5 milyar dolarlık kayıp yaratmışlardı.

RUSLAR KAYGILI

Öte yandan bugünkü açıklamada Natali Tours, hem Rusya hem de eski Sovyet cumhuriyetlerinin "istikrarsız siyasi durumdan" ötürü Türkiye'ye turist yollamayı durduracağını açıkladı.

2014'TE 4,5 MİLYON RUS TURİST GELDİ

Rusya'dan Türkiye'ye geçtiğimiz yıl 4.5 milyon turist gelmişti. Rusya'da yaşanan mali sıkıntılar nedeni ile bu sayıda, bu yıl için yüzde 25'lik bir düşüş yaşanması bekleniyordu.

Son olarak Mısır'a giden Rus uçağının düşürülmesinin ardından, tur operatörleri Mısır yerine Türkiye seçeneğini yeniden sunmaya başlamıştı.

RUS PARLAMENTOSUNDAN ŞOK TEKLİF

Rusya parlamentosundan "Türkiye ile hava yolu taşımacılığını kapatalım." teklifi geldi.

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkan Yardımcısı Nikolay Leviçev, Türkiye- Suriye sınır bölgesinde Rus savaş uçağının vurulması ardından Rusya ile Türkiye arasında sivil havacılık taşımacılığının durdurulmasını istedi.

Rusya parlamentosundaki bir grup milletvekili adından yayınlanan çağrıda şöyle denildi: "Türkiye, savaş uçağımızı vurarak teröre karşı savaşta hangi cephede yer aldığını net olarak göstermiştir. Türkiye'de İŞİD terör örgütünün faaliyet gösterdiğini göz önünde bulundurarak bu ülke ile tüm yolcu uçak seferlerinin iptal edilmesini istiyoruz."

Rus Tur Operatörleri Türkiye\'ye Satışları Durdurdu

Son Dakika Ekonomi Rus Tur Operatörleri Türkiye'ye Satışları Durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • rutin: getti kızlarrrrrr vişşş babbooooo 28 4 Yanıtla
  • Turlu: Hadi len bedavacılar başka kapıya 16 0 Yanıtla
  • Arnavut kız: Beter olun Türk erkekleri ?? evdeki karinizin kiymetini bilirsiniz belki 13 1 Yanıtla
    Hakan: Biz zorlan kimseden bir şey almiyoruz 2 0
  • cıa: iyi olmuş ülkemizdekilerde defolup gitsin 11 0 Yanıtla
  • nurettin nacar : gelirler merak etmeyin belki erkekler gelmez ama kadınlar gelir yüksek tecrübeler ile biliyorum 9 1 Yanıtla
  • Şavrole Orhan: İthal şeftali arzında daralma olacak gibi görülüyor. 10 0 Yanıtla
  • AĞRILI : Eşşek gibi gelecek siniz. 3 6 Yanıtla
  • ANTİ AKP: SAĞ KANATTA RANTİYECİ SİYONİST İLLUMİNATİ AMERİKA VE İSRAİL İN ORTADOĞU VE BÜYÜK İSRAİL PROJESİ SOL KANATTA RUSYA DAHA ÖNCEKİ YAZILARIMDA ZİKRETTİĞİM GİBİ RANTİYECİLERİN ASIL AMACI KİŞİLER İNSANLAR VE TOPLULUKLAR DEĞİLDİR ASIL OLAN GAYE VE AMAÇLARI TÜRKİYE VE ORTADOĞUNUN YERALTI VE YERÜSTÜ KAYNAKLARINI ELLERİNE GEÇİRİP DÜNYAYA HÜKMETMEK OLACAKTIR... İLLUMİNATİ... 8 0 Yanıtla
  • addo keles: ahaha aman aman pis ruslar kendi ulkelerinde kalsinlar, alkolik cakallar 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement