Ramazan Bayramı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Bayramı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve üyeler katıldı CHP Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar: "(Cumhurbaşkanı seçimi) Bu seçim de aslında sürprize gebe bir seçimdir.

29.07.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Bu seçim de aslında sürprize gebe bir seçimdir. Hiçbir arkadaşımız umutsuzluğa kapılmamalıdır, kol kola girmeli, omuz omuza birlikte mücadele vermeliyiz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar, İstanbul milletvekilleri Umut Oran, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Bihlun Tamaylıgil, Parti Meclisi üyeleri Ercan Karakaş, İbrahim Yener, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve üyeler katıldı.

Şenatalar, törende yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "İffet çok önemli. Kadın için de bir süstür iffet, erkek için de bir süstür. Kadınsa o da iffetli olacak. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak" sözlerine değinerek, şunları kaydetti:

"Bir bayram günü insanın aklına gele gele böyle bir şey geliyorsa, bu zihniyette bir sakatlık var. Aynı zihniyet sakatlığı Tayyip Erdoğan'da da var. O da Türkiye'nin parlamenter sistemini alabora edip altüst edip yerine sözde başkanlık sistemi, aslında Putin rejimi getirmek istiyor. Dolayısıyla bizim önümüzde 10 Ağustos'ta ve belki 24 Ağustos'ta oy kullandığımız zaman tercihlerimiz, 'Erdoğan mı Ekmeleddin İhsanoğlu mu?' değil sadece. Aynı zamanda 'Demokrasi mi tek adam rejimi mi?', 'Dini inançlar arasında eşitlik mi yoksa Sünni İslam'ın baskısı mı?', 'Her türlü yoksullukla, eşitsizlikle mücadele mi yoksa rant paylaşımı mı?"

Verilecek oyların Türkiye'nin bugününün yanı sıra gelecek 10 yıllarını da belirleyeceğini belirten Şenatalar, "Cumhuriyet rejimini tehlikeli yöne sokup sokmamak, bizlerin elinde" dedi.

- "Yüzde 50'yi aşabilecek bir adayla Türkiye'nin tarihini belirleyebileceğiz"

Şenatalar, cumhurbaşkanı seçimini, "Türkiye için hayati seçim" şeklinde tanımlayarak, şöyle devam etti:

"Gerçekten de yüzde 50'yi aşabilecek bir adayla bizler, Türkiye'nin tarihini belirleyebileceğiz. İktidarın elinde müthiş olanaklar var. Medyayı, gazeteleri, televizyonları baskı altında tutuyor ve hatta araştırma şirketlerini baskı altında tutuyor. Öyle bir hava yaratıyorlar ki 'Siz ne yaparsanız yapın Tayyip Erdoğan kazanır'. Hayır, kazın ayağı öyle değil. 1989'da Nurettin Sözen, İstanbul'da belediye başkanlığına aday olduğu zaman bütün araştırma şirketleri, biri hariç, 'Dalan kazanacak' diyordu. Nurettin Sözen, pekala kazandı. Bu seçim de aslında sürprize gebe bir seçimdir. Hiçbir arkadaşımız umutsuzluğa kapılmamalıdır, kol kola girmeli, omuz omuza birlikte mücadele vermeliyiz. Bu seçim sonucunda Tayyip Erdoğan'ı bir şekilde cumhurbaşkanlığından, bir sonraki seçimde de başbakanlıktan uzaklaştırmalıyız."

"İhsanoğlu, halkın geniş kesiminde karşılık buluyor"

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı da 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde CHP'nin ve 12 siyasi partinin desteklediği adayın Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu hatırlatarak, "Bütün siyasi partilerin desteğinden daha önemlisi, halkın geniş kesiminde de bir karşılık buluyor sayın Ekmeleddin İhsanoğlu. Önümüzde çok kısa bir süre var. Bu süre içinde hepimiz sahada yapmamız gereken çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, Gazze'de ateşkes dahi ilan edilemediğini belirten Salıcı, Türkiye'nin komşu olduğu ülkelerin tamamında sorun yaşandığını söyledi.

Salıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2002'de AKP iktidara geldiğinde bu sorunlar yoktu. Daha birkaç gün önce IŞİD terör örgütü, Irak'ta bir camiyi ve bir türbeyi daha havaya uçurdu. Hazreti Yunus'un türbesini havaya uçurdular. Ondan önce başka türbeleri uçurdular. En son Hazreti Cercis'in türbesini havaya uçurdular. AKP hükümetinden tık yok, hiç sesleri çıkmıyor."

Oğuz Kaan Salıcı, Emniyette "paralel yapı" operasyonuyla ilgili de eleştiride bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement