Putin'in Esed ile Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Putin'in Esed ile Görüşmesi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Moskova'da görüştüğü Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e iktidarı bırakması konusunda baskı yapması gerektiğini savundu.

21.10.2015 20:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Moskova'da görüştüğü Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e iktidarı bırakması konusunda baskı yapması gerektiğini savundu.

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Keita ile yaptığı görüşme sonrası konu ile ilgili basının sorularını yanıtlayan Hollande, "Putin'in, görüşmede Esed'i geçiş dönemi ve en kısa zamanda iktidarı bırakması konusunda ikna etmek için çalıştığına inanmak isterdim, umut ederim görüşme bu yönde olmuştur" dedi.

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarına değinen Hollande, bu operasyonların sadece DAEŞ'e yönelik olması ve geçiş sürecini sağlaması halinde bir anlam taşıyacağını belirtti ve "Esed rejimini güçlendirmesi halinde, bu saldırıların Suriye sorununun çözümüne hiçbir katkı sağlamayacağını" ifade etti.

Fransız yetkililer, daha önce yaptıkları açıklamalarda, Rusya'nın DAEŞ'i değil ılımlı muhalif grupları hedef aldığı için endişelerini dile getirmişti.

Fransa, son bir aydır Suriye'de DAEŞ hedeflerine hava saldırıları düzenliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Putin'in Esed ile Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bu sefer Vatan Partisi: Adamın adı Esed değil Esad ! Akape sözcülüğü yapmayın, bi tarafınızdan element uydurmayın ! 1 0 Yanıtla

Advertisement