Portekiz Büyükelçisi, Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Portekiz Büyükelçisi, Kayseri'de

Portekiz Büyükelçisi, Kayseri\'de

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

09.12.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jorge Cabral, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Cabral, "Bu nedenle, Türkiye'nin bazı illerini ziyaret ediyoruz. Kayseri de bunlardan birisi" dedi.

Konuk Büyükelçi'yi Valilik girişinde karşılayan Vali Düzgün, Kayseri'nin çok köklü bir tarihi ve ticari geçmişi bulunduğunu ifade etti. Düzgün, "Kayseri, günümüzde çok zengin bir tarihi birikime ve kültürel varlığa sahip. Ayrıca Erciyes Dağı gibi kış sporları ile kayağın yapılabileceği bir değeri var. Anadolu'da ticaretin merkezi sayılan Kültepe de kentimizde yer alıyor. Kentimizde 3 organize sanayi bölgesi, bir serbest bölge bulunmakta ve üretim yapılmakta. Portekiz, Kayseri'nin ihracat yaptığı ülkeler arasında ilk 10 içinde bulunuyor" diye konuştu.

Büyükelçi Jorge Cabral da Kayseri'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi. Cabral, " Kapadokya'ya zaman zaman geldik. Bu ziyaretlerimiz sırasında kış turizmi ve kayak konusunda da Erciyes'in gösterdiği gelişmeden son derece memnun olduk. Kayak sporuna büyük bir ilgim var ve ilk fırsatta Erciyes'e gelip kayak yapmayı düşünüyorum. Portekiz ile Türkiye arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek istiyoruz. İki ülke işadamları birlikte yatırım yapabilirler. Portekiz'in iş olanaklarını anlatmak ve birlikte neler yapabileceğimizi kararlaştırmak için Türkiye'de bazı illere geziler düzenliyoruz. Kayseri de bunlardan birisi. Türk-Portekiz İş Konseyi Başkanı sayın Berna İlter de bu konuda önemli çalışmalar yapıyor. Portekiz, Türkiye'ye siyasi anlamda da en büyük desteği veriyor. İki ülkenin sahip olduğu fırsatları beraber değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükelçi Cabral'a, Kültepe kazısında çıkarılan bir tarihi eserin replikasını hediye etti. Ziyarette, Türk-Portekiz İş Konseyi Başkanı Berna İlter de hazır bulundu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Portekiz Büyükelçisi, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement