ABD: Silahsızlanma Çağrısı Memnuniyet Verici - Son Dakika
Güncel

ABD: Silahsızlanma Çağrısı Memnuniyet Verici

ABD, Öcalan tarafından PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Sözcü Marie Harf'in Öcalan sorusuna cevap vermemesi dikkat çekti.

03.03.2015 02:04  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz cumartesi günü HDP'li Sırrı Süreyya Önder tarafından Öcalan'ın PKK'ya yaptığı silah bırakma çağrısını oldukça memnuniyet verici olduğunu belirtti.

"BARIŞ İÇİN ATILAN HER ADIM ÖNEMLİ "

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde, PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılmasına ilişkin soru üzerine, "Biz bu sorunun barışçıl yollarla çözülmesine yönelik her adımı memnuniyetle karşıladık, karşılıyoruz ve tüm tarafları uzun süreli barış için gösterdikleri çabadan ötürü takdir ediyoruz" ifadesini kullandı.

"YAKINDAN İZLEYECEĞİZ"

Konuya ilgili detayların gelecek günlerde ortaya çıkacağını kaydeden Harf, gelişmeleri yakından izleyeceklerini dile getirdi.

"ÖCALAN" SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Harf, "ABD, Öcalan'ı nasıl görüyor? Bu girişimi sağlayacak gücü ve etkinliği var mı" sorusuna ise, "Bu konuda size bir değerlendirme yapmayacağım" diye yanıt verdi.

MUSUL OPERASYONU

Harf, Türk yetkililerin terör örgütü IŞİD'in denetiminde bulunan Irak'ın Musul kentinin geri alınması için Irak güçlerine yardımcı olmak istediklerine ilişkin soruya verdiği yanıtta da, "Açıklamaları görmedim. Elbette Irak güçleri ile, onları eğitmek için, donanımlarını iyileştirmek için çalışıyoruz. Musul operasyonu, operasyon için anlamlı olduğunda Iraklıların zamanlamasında olacak" dedi.

"TÜRKİYE'DEN GELECEK YARDIMA AÇIK MISINIZ?" SORUSU

Harf, " Türkiye'den gelecek bir yardıma kapınız açık mı" sorusunu da, "Bu konudaki açıklamaları görmedim. Görmediğim açıklamalar konusunda da değerlendirme yapmayacağım" diye yanıtladı.

"BİZE RESMİ BİLGİ GELMEDİ"

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Madura'nın, ülkesindeki bazı Amerikalıların gözaltına alındığıyla ilgili açıklamaları da sorulan Harf, "Venezuela hükümetinden iddia edilen gözaltılarla ilgili resmi bir bilgilendirme almadık" cevabını verdi. Harf, Madura'nın açıklamalarının ABD'yi endişelendirdiğini de sözlerine ekledi.

ABD: Silahsızlanma Çağrısı Memnuniyet Verici
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD: Silahsızlanma Çağrısı Memnuniyet Verici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • atıf: Pkk ne karşılığında silah bırakıyor. Nereleri verdiniz? 8 4 Yanıtla
  • Düşün: Akp nin baslica gorevi abd yi memnun etmektir zaten 3 5 Yanıtla
    dusun: Ismin gibi mohosun 0 0
  • AKEPEPE: Her seçim öncesi aynı teRAne , Bırakın ŞOV yapmayı , halkın gözüne şirin gözükmeye çalışmayın , sattınız vatanı elin eşkiyasına . Ekonomiyi bitirdiniz . İşsizlik anasının gözü gibi , Hayat pahalılığı zaten aşikar millet yarım kilo kıyma alamıyor evine artık , Ama pembe tablo çizmekten ve mağduru oynamaktan hiç geri kalmadınız . Özellikle SEÇİM ÖNCESİ !!! Şimdi takkenizi giyin , seccadenizi koltuk altınıza alın dooru namaza , malum müslüman (!) sınız 3 5 Yanıtla
  • Cuvaldız: Daha Güzel Bir Türkiyeye Umutlu Bakmak Kadar Güzel Ne Olabilir? 5 1 Yanıtla

Advertisement